gobova juha
ker je tle več pretoka ljudai…objavljam še sem, čeprov vem da bom brisana, upam, pa da vsaj premaknjena…drugače je pa tema tudi na prehrani…ampak bo tle vrjetn večji odziv…
pozdravljene
no stvar je taka, da ne smem več jest goveje juhe – alergija na vse kar je povezano s kravo…ggrrrr
prosila bi vas za najbolj enostavn recept za najboljšo gobovo juho…še dobro, da mam zelo rada gobice… 1:0 zame….
tko, prvič v življenju se bom spravila delat gobovo juho, do zdej sem jo vedno jedla samo v gostilnah…
hvala
Jaz na žlici olja prepražim malo čebule, da ovene, dodam gobe in prepražim. Dodam žlico moke, dve-tri žlice paradižnikovega koncentrata (tetrapak) ali pa eno tako domačo zadevo (paradižnik+paprika), zalijem z vodo, dodam na male kocke narezan krompir (včasih izpustim), korenček, in pa začimbe (sol, poper, lovor, majaron…). Kuham, da je krompir mehak – cca 20 min.
Juho nato odstavim (da ne vre več) in vanjo vmešam kislo smetano in rumenjak (prej zmešano z malo vode, da nastane gladka zmes). Vmešam z metlico, da ne nastajajo grudice. Na koncu pa dodam še malo limoninega soka. Nam je na tak način njami, njami.
Lp, Doroty.
Jaz na olivnem olju prepražim malo šalotke, dodam prevrete gobe (jurčke ali sliscičke, lahko tudi vsakega malo) in malo podušim. Nato dodam na kocke narezano korenje in lahko tudi krompir. včasih pa kromir samo naribam, da se zgosti. Nato zalijem z vodo in pustim nekaj časa, da vre.
Če želiš kremno, lahko vso zadevo s paličnim zmešeš.
Na koncu dodam še kakšno žlico smetane.
Začimbe pa dajem po navdihu.
Pa dober tek!
ja irenea čist preveč…zdej me pa še prehlad daje…in to ornk, me že vse boli…
ma dva mesca nazaj so mi ugotovili, da mam kao alergijo na vse, kar je od krave, sojo in jajca…
zdej ko sem to izključla je mnogo bolje…sam kruhu, siru pa majonezi s ene morm upret…ampak je že veliko bolje odkar ne jem več goveje juhe in govedine in ne pijem mleka…
eh sej bo, če ne z leti pa s tableti, hehe
če pride v poštev juha iz vrečke;
1 vrečka gobove juhe z jurčki od Knorra
v 1/2 l vode skuham 1 krompir na drobne koščke, spasiram z paličnim, v 1/2 litra zmešam juho iz vrečke in zlijem zraven krompirja, kuham še 10-15 minut, na koncu pol kisle smetane (ali žlica vsakemu posebej v juho)
ali korenčkova;
skuham zelenjavno juho z veliko korenja, korenje do mehkega, korenje spasiram, ostalo zelenjavo dam stran, v spasirano zakuham še gres in vrem še 10-15 minut
ali fižolovka;
2 pločevinke fižola spasiram in pridam k prepraženi moki z česnom in paradižnikovo mezgo, zalijem + začimbe, kuham 20-30 minut
Forum je zaprt za komentiranje.