Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika na čem mesite testo?

na čem mesite testo?

Prej sem kar na kuhinjski mizi. Sedaj imamo novo, masivno, se ne da. Na kuhinjskem pultu tudi ne, se vse prijemlje, kljub obilnem posipu moke.

A se da kje kupu velike deske za ta namen in kje?

Hvala!

Sigurno se jo da kupiti, mogoče pri kakšnem ribničanu s suho robo ali pa jo naročiš pri mizarju.
Sicer imam jaz pult kamnit in se zelo lepo vse mesi in reže.

Jaz sem mojo v Ikea-ji cca. 12 eur, ………jaz sem nekaj časa mesila in valjala na steklokeramični plošči, fajn pomiješ in….na delo,…..

Dobi se prav posebna podlaga, na kateri lahko mesiš in valjaš testo. Mislim, da je iz silikona.

Hej!

Sama najraje mesim na marmorni plošči. Je tanka in nekako tudi okras kuhinji. Omislila sem si jo iz preprostega vzroka:

Da krhko testo res uspe, morajo biti vse sestavine hladne in roke tudi.
Priporočeno je, da se to vmesi na hladni marmorni plošči. Pozimi dam ploščo na balkon, poleti pa v hladilnik.

Za kvašeno testo pozimi ploščo enostavno malce pogrejem.Zelo sem zadovoljna.

Pozdrav Babi

Babi, sliši se uporabno. Zanima me še:

1. koliko meri plošča v dolžino in koliko v širino
2. kako debela je
3. kje si jo kupila
4. je to kak poseben marmor?

Vnaprej hvala!

Hej! Nič težkega priti do nje:) Zmenila sem se prikamnoseku.

Bel,nekoliko lisast običajen marmor,zbrušen do gladkega. Meni so

odgovarjale te mere:

65×50 cm, debelina dober 1cm. Ti si pač izbereš mere, ki ti ustrezajo.

Potem mi je pa svak naredil še jeklen okvir,kar pa ni nujno potrebno,ker ploščo itak lepo obrusijo.

Pozdrav z obale

Bolj kot marmor priporočam granitno ploščo. Granit ima drugačno strukturo kot marmor in zato manj vpija v svoje pore . Je pa fino, da pred uporabo premažete ta kamen s posebnim premazom, da zaščitite pore.

Hej swarovski! Točno tako:) Pozabila napisati, da mi je kamnosek naredil premaz.

Svak si je pa naredil iz take plošče tudi žar,ki ga segreva s plinom. Ribe so na njem pečene več kot njami.

Lepo se imejte v tem uf vročem jutru Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close