Najdi forum

Ribe v Sparu

Da boste bolj pozorni- danes sem kupil ribe v Sparu in sicer file lososa. Ker je bila gneča in se je mudilo, nisem uspel dobro pogledati, kaj mi je prodajalka dala. Doma sem ugotovil, da sem dobil namesto fileja kar odrezan kos ribe s hrbtenico. Računali so mi seveda file. Drugič bom seveda veliko bolj pozoren, čeprav bom ribe kupoval drugje. Toliko v vednost.

Ok, hvala v vednost. Samo ni rečeno, da so te hote “nategnili”. V igri je več možnosti … Pa nisem fan Spara … Samo tako, k temu nekaj dodajam …

Ok, hvala v vednost. Samo ni rečeno, da so te hote “nategnili”. V igri je več možnosti … Pa nisem fan Spara … Samo tako, k temu nekaj dodajam …[/quote]

Zanimivo pri takšnih “ni rečeno, da so te hote “nategnili”” je to, da se vedno zgodijo v potrošnikovo škodo. Vsaj v mojem primeru je tako.

Včeraj so me v hoferju nategnili v mojo korist… opazila pa tudi šele doma…

Špa vedno bolj postaja trgovec s “pofl robo” in še cene velikokrat presegajo Mercatorjeve in Tuševe.

Da se ne boš počutil preveč nategnjenega: ne samo Spar, tudi v vseh drugih ribarnicah lahko lososa ponavadi kupiš v dveh “pojavnih oblikah”: kot file ali pa kot kotlet. File pomeni, da je losos ločen od kosti vzporedno s hrbtenico in je čisto brez kosti (in ima po eni strani kožo), kotlet pa pomeni, da je riba rezana pravokotno na hrbtenico (in imaš kožo okrog kotleta, v sredini pa še hrbtenico in včasih še kakšno kost, ki pa pri lososu niso problematične, ker so dokaj debele).

Cena za kotle ali za filet je običajno enaka, sem pa pri najboljšemu sosedu že videl, da so imeli enkrat v akciji fileje, ki so bili cenejši od kotlega (čeprav so bili odrezani od iste ribe:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close