Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj naj s pršutom?

Kaj naj s pršutom?

Ker ste tukaj dobre kuharice, bi prosila za nasvet. Od praznikov nam je ostalo še nekaj pršuta in sedaj se valja po hladilniku dokler ne bo za stran. Rada bi ga porabila pa ne v narezku, bi ga skuhala,samo nevem kako.

Imam mogoče katera kakšen predlog?

lp

Daj ga v kakšno enolončnico. V joto, ričet…

Živi in pusti živeti

Preverjeno super – piščančji žur

zmrzni ga

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

mi ga tudi zamrznemo,ali pa naredi pico

*****Tudi zate sonce sije****

Naredi testenine po kraško, je odlično.
Nareži pršut recimo na trakove, malo ga prepraži, lahko na maslu, zalij s sladko smetano, malo pokuhaj,da nastane omakica, dodaj kuhane široke rezance.

Narediš kakšno zelenjavno ali smetanovo omako, svaljke in “okrasiš” s prepraženim pršutom.
Na kulinariki pa je gotovo tudi recept za njoke s pršutom v teranu – sem že jedla na Primorskem in je mnajmmmmi, delala pa še nisem

Daj ga meni, jaz ga pojem:-)!
Kako se mi je zluštal, ko sem prebrala naslov! Sicer ga imam doma, a sem v službi!!!

Zgoraj so ti že predlagali enolončnice, fižolove jedi v katere komot dodaš pršut, ker smo ga mi doma včasih delali in ga precej pojedli, ti posredujem še dodatne ideje za vse tri glavne obroke:

Lahko ga poješ za zajtrk popečenega z jajčki,

lahko pa za kosilo s polento. Torej samo prepečeš na malo olivnega olja rezine ali koščke pršuta, skuhaš polento in preliješ z rezinami pršuta, pa še čez malo parmezana. Seveda polento ne soliš….

Za večerjo pa lahko narediš solato od rukole z koščki prepraženega pršuta in rezinami parmezana…

Ni boljšega! 🙂

pica lotarinška pogača, omake za pašto … saj pršut se ne pokvari tako hitro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close