Piščančji žur
Tukaj ste že večkrat pohvalile recept za Piščančji žur iz kulinarike. Recept sem prebrala, vse jasno. Rada pa bi, da bi bilo zraven veliko omake. Kako ste ga ve dalele? Je treba samo povečati količino smetane? Ali imate kakšen drug “trik”? Kaj ste ponudile zraven?
Zimski pozdravček
Jaz sem ga delala par-krat. Včasih samo s piščančjim mesom (perutničke, beli file), enkrat sem dala zraven še govejo pljučno in svinjino file. Obakrat sem meso prej popekla, malo zalila z vodo in vse skupaj dala v glineno posodo v kateri sem zapekla v pečici. Posebej sem na pol skuhala krompir in ga dodala mesu – zraven sem dala tudi šampinjone. Uporabila sem dve vrsti sira (gorgonzolo in mozzarelo), smetane (za kuhanje) pa tudi kake 3 dcl. Zraven pa smo jedli potem samo še solato.
Jaz ga naredim s piščančjimi bedrci, ki jih prej na štedilniku popečem. To preložim v pekač, poleg dam še malo brokolija, ki ga prej malo blanširam, vse zalijem s smetano, kar tako na “uč”, poleg pa ponudim široke rezance. Ponavadi je omake ravno dovolj, meso pa se tudi ne izsuši tako kot če uporabiš piščačji file.
Sonce, jaz sem prvič pekla pokrito v jena posodi, pa je bilo omake še preveč, žal je smetana tudi nekako zvodenela. Tako sem ugotovila, da je bolje peči odkrito, četudi nekaj omake izhlapi, vendar se tako lepo zapeče skorjica. Meni se je obneslo, da sem dala v ozek ovalni pekač, meso prej kot ne natlačeno, tako je bilo meso tudi prej kot ne do konca potopljeno v smetano.
LP Mimi
Dekleta ali mi lahko poveste kaj sem naredila narobe.
V nedeljo sem namreč naredila piščančji žur.
Delala sem lepo po receptu. Pekla sem v pečici v plehnatem pekaču.
Ko je bilo pečeno je bilo v pekaču cca 1 dl. vode. Smetana pa se je čisto strdila, zgledalo je kot skuta.
Sicer smo vse pojedli. Bilo je okusno. Vodo sem prej z žlico pobrala ven, da se ne bi otroci “spakvali”.
Mogoče je bila kriva smetana. Vzela sem eno kislo smetano in polovico sladke smetane za kuhanje Meggle.
Ko sem delala piščančji žur prvič je bilo vse OK. Pekla pa sem v jena posodi.
Res ne vem kaj sem naredila narobe.
Če je imela katera podobne izkušnje naj mi prosim svetuje.
Lep dan, Marija
Kolikor se jaz spomnim, so nekateri ugotavljali, da se to včasih naredi s kislo smetano. Tudi meni se je že. S sladko smetano za kuhanje se kaj takega skoraj ne bi smelo zgoditi.
Vladka
Hej, res se kisla smetana zna spremeniti v peceno in ” vodico”; sladka nikoli.
Ko delam omako za testenine iz mletega mesa, dodam paradiznikovo mezgo; preden dolijem vodo, dodam malce mleka( lahko sladko smetano) in stvar se zelo lepo naravno zgosti brez dodatka moke.
Sladka smetana tudi lepo gosti, kisla pa ne ( se jo toplotno obdelujemo).
Se spomnite ledenih kock? Tam se kisla smetana lepo zapece v tistih minutah.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.