Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Postala sem druzinski smetnjak :(

Postala sem druzinski smetnjak :(

Zadnje case se mi zelo pogosto dogaja, da se oblacila brez pravega razloga kar naenkrat skrcijo in jih potem tezko zapnem… Pa sem malo analizirala situacijo; zakljucek: sem druzinski kontejner za bioloske odpadke! Sinove, ce sem natancna, ker moz kar pridno pomlati vse, kar je na krozniku. Mali pa pusti kepico pire krompirja tu, pa pol polpetke tam, pa tri testeninice… in meni je skoda vreci stran. verjetno zato, ker sem bila pac tako vzgojena. Me prav zanima, ce je se kaksna taka tu gor? Saj verjetno ne bomo nasle kakega revolucionarnega nacina za prenehanje te razvade, firbec me pa vseeno matra. Uzivajte v snegu!

Dolgo let sem bila kontejner tudi jaz, potem pa nenadoma vržeš ostanke tja, kamor sodijo, popolnoma brez slabe vesti. In se pozna tudi pri skrčenih oblačilih:=)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Evo mene, isto. Mi ne gre metanje hrane stran, nikakor.

Definitivno nisi edina :))))

No edino zelenjavno mineštro vržem stran brez slabe vesti ha ha

Ja, se strinjam, da je bolje, da gre tisto direktno v smetnjak, ne pa skozi nas. Sem se kar nekaj časa držala tega, zdaj pa ….

jaz pa nič zase ne skuham, samo za otroki pojem pa je ravno dovolj, ne grejo nič kile gor… ja , seveda, če pa svojo porcijo kosila pojeste pa potem še za otroki jajaj grejo kile pa gor.

Nikoli nisem smetnjak za nikomer. Še sama pojem toliko, kot mi paše; če kaj ostane na krožniku, bohpomagaj – gre pač v smeti.

Da bi pa za nekom jedla, mi ful ni apetitlih. Magari za lastnim otrokom.

ker imamo možnost in prostor, je moj oče že pred časom nabavil kure. mi njim ostanke, one nam jajca. imamo tudi zajčke, ki se pridno hranijo iz naši ostankov.
odkar sta pri hiši še 2 otroka, pravi moja mama, da bi lahko imeli tudi pujsa.

p.s. še vedno se najdejo tudi pretesna oblačila, a tolažim se da so izpred obeh nosečnosti letnik 2005 in potemtakem “iz mode”

Pa veš, da zajci in kure smejo le malo človeške hrane – zajci recimo samo določeno sadje, zelenjavo in suh kruh. Od krompirja, testenin, omak ipd. boš imela hitro mrtve zajce, pa kure verjetno tudi.

Jaz tudi bil.Potem:Rajši sem vrgel stran, kot da pojem.Shujšal 18 kg,počasi.Manj škode je če vržeš stran, ko da poješ.LP.

He,he, še en smetnjak. Si pa z dragim kar deliva vlogo smetnjaka.

Potem lahko začnete kar z ločenimi odpadki:=)))) Joj, se kar sama sebi smejim, ločeni odpadki……

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Poznam, poznam…
Vzgojena, da se mora vse pojest iz kroznika, pa boh ne daj kaj stran vrec, ker je toooliko lacnih revezev na svetu… Ja, je sla ta mamina vzgoja uredu do nekako 25.. potem so se pa zacele cudezno krcit hlace 🙁
Zdaj vem, da morem za vse viske po kroznikih posteno migat da izginejo.
Sem zacela bolje poslusat svoje telo.. in se trudim najest do mere ko sem sita in ne “napumpana”…
Se vedno pa vse kar ostane v loncih pospravim v hladilnik.. ces, mogoce bo pa kdo kasneje lacen… In najveckrat zmecem v smeti cez kaksen dan.
Tezko se je otresti starih navad..

Škoda ti je vreči v smetnjak…a tebe pa ni škoda? Res, pomisli tako na to, v vsakem primeru hrane ni, nekam gre, ali v koš ali pa v tebe. rezultat je isti, za razliko, da tebi še naprej sušilc krči cotke ;-)))

Mi ostanke praviloma vse pojemo – samo ne takoj, pri kosilu, ampak za večerjo ali naslednji dan. Kake žlice pa mi tudi ni greh vreči v wc, ampak več pa res ne. S kilami nimamo težav.

Vzgojena sicer tako, da niti žlica ni smela stran. Ampak od te vzgoje je ostalo zelo malo, oziroma nič. Če nekdo ne poje, pač ne poje in pika. Ali bi pojedla jaz in bi kasneje končalo v wc ali pa tam konča že prej – bistvene razlike za našega Tarija (wc) ni, za mene pa je.

Je pa res, da smo navajeni kuhati toliko, da je ravno prav za na krožnike, v loncu ponavadi ne ostane nič.

Pa veš, da zajci in kure smejo le malo človeške hrane – zajci recimo samo določeno sadje, zelenjavo in suh kruh. Od krompirja, testenin, omak ipd. boš imela hitro mrtve zajce, pa kure verjetno tudi.[/quote]

Ne vem za tvoje kure sredi Ljubljane, ampak naše so krasne. Res. Te vabim na ogled, pa jajca ti bo moja mama dala, da boš imela za potico. Punčko pa pripelji pogledat zajčke mladičke, ko bodo. Ti sporočim. Jamčim.

Tudi jaz sem že davno nehala jesti za otroci, čeprav sem bila tudi sama vzgojena tako, da se s krožnika poje do konca.
Nekaj ostankov poje muc (se je že hudo zredil :S), nekaj koze. Najbolje bi bilo, da nabavimo pujsa.
Kakorkoli že dolgo mi je jsano to, da bolje, da gre odvečna hrana takoj stran, kot, da bi šla skozi mene.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moji starši so vedno vse pojedli do konca in prilezli na 100kg.

Pri nas pa nihče ne sili nikogar, naj poje do konca. Kar ostane na krožnikih gre v smeti in nikoli nihče ne je za kom drugim. Nekako mi ni, da bi jedla moževe ali otrokove ostanke, mož pa tudi nima teh nagnenj. Otrok pa sploh ne, je preveč občutljiv na najine “bakterije” in hoče imeti svoj pribor, pa skledo za solato, jedi med kuhanjem ne bi smela niti probati…no, kljub tej finoči pa ima sobo kot bi bomba treščila vanjo in če ga ne bi prisilila, bi se stuširal enkrat letno?????

Pri nas je tako: vsi – tudi otroci si vzamejo sami in morajo potem to pojesti. Brez skrbi-hitro se navadijo, da vzamejo malo in pojedo, če bi še, pa ponovno vzamejo. Če je hrana taka, da se je ne da pogrevat, vržemo za kokoši, ostalo hrano pa v hladilniku shranimo za naslednji obrok. Stran če se le da, ne mečemo

Pa veš, da zajci in kure smejo le malo človeške hrane – zajci recimo samo določeno sadje, zelenjavo in suh kruh. Od krompirja, testenin, omak ipd. boš imela hitro mrtve zajce, pa kure verjetno tudi.[/quote]

Ne vem za tvoje kure sredi Ljubljane, ampak naše so krasne. Res. Te vabim na ogled, pa jajca ti bo moja mama dala, da boš imela za potico. Punčko pa pripelji pogledat zajčke mladičke, ko bodo. Ti sporočim. Jamčim.[/quote]

Nisem mislila nič slabega. Tudi sama imam kunca in dosti izkušenj z glodalci (kunci, morski prašički ipd.) in vem iz prve roke, da lahko dobijo drisko in umrejo že samo zaradi recimo mokre solate ali zelja, malo prepiha ipd. Za kure pa ne vem, kako občutljive so.

iitak ven gnoj rata, tku da je vseeno v kateri kontejner vržeš… :))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close