Kaj ponuditi vegetarijancu
Drug teden dobim obiske, ki sta mi zelo draga in bi se zada potrudila za njiju. Rada bi ju pogostila s kakšnimi prigrizki, sta pa oba huda vegetarijanca . Tukaj pa nastane dilema, kaj naj jima ponudim , pripravim,..bbi bilo bolj za v roke vzet ali z malim krožničkom, nebi prav velike obede delala.
Prosim za kakšno idejo .
Ja recimo, če nisi navajena kuhati te stavri lahko greš v kakšno trgovino, če si it MB imaš Sonce in Ajdo in tam kupiš že napol pripravljene…
Recimo, če boš kje dobila še malancane…malancan prerežeš napol, da daš v pečico, da se meso v njemu zmehča…ga nato vzameš ven in postrgaš meso ven. Dodaš malo soli, popra, 2 žlici kisa in nekaj te gorčice… Temu so pravili kaviar za revne… Zelo priljubljeno, ponudiš na popečenih kruhkih… Če nista vegana lahko zraven ponudiš tudi maslo, če ne pač rastilnko maslo – saj nima veze.
Definitivno nabavi kakšne kalčke, bambusuve vršičke … tako pripraviš takšne fine solatike.
Jaz sem si včasih popekla sojo na olivnem olju in jo posipala z rdečo papriko.
Lagko narediš mini sarmice z rižem in kalčki…
Saj ravim pomagaj si s temi trgovina s to hrano in dobiš že pripravljene stavri tudi.
Seveda pa vprašaj, če sta Vegana ali Vegetarijanca.
Jaz sem tudi vegetarijanka. Jaz imam npr. rada testenine s paradižnikovo omako in svežo baziliko – to se itak dobi samo na primorskem ali v Italiji. Pa npr. za predjed naredim posteljico iz rukole, popečem pinije in olimski sir, gor naložim sir, češnjeve paradižnike in tiste pinije, pa malo z olivnim oljem pokapaš in je super.
Kaj ponuditi vegetarijancu?? VSE, samo mesa ne. Se pravi, riž, krompir, testenine, gobe, jajca, sladice, VSE!!!!
Joj, prav alergična sem na takšne in podobne izjave, kot da smo vegiji iz drugega planeta :)). Pač ne jemo mesa in to je to, o kakšni dilemi ti to??? A ti pa ješ meso vsak dan?
vege, tebi pa za info – vegetarijanec je samo vegetarijanec in nič več. Jemo jajca in mlečne izdelke, samo MESA ne. Žitarice pač niso meso 🙂
Vegani pa ne jedo nič kar je živalskega izvora, potem so še presnojedci – jedo le surovo sadje in zelenjavo. Ne to mešat z nami, ki ne jemo mesa 🙂
Na kulinariki imaš malo morje receptov brez mesa. Pa a jih sploh rabiš?
Forum je zaprt za komentiranje.