Najdi forum

brokoli

Doma imam dva večja brokolija. Razen kremnate juhe ali pa kuhanega in zabeljenega, nimam ideja kaj še narediti.

Omako z brokolijem, gorgonzolo in smetano poliješ čez njoke
mmmm….
lp

Nareži jih na koščke in jih daj zmrznit. Potem pa počasi v obare, juhe, rižotke, omakce,…

Lahko narediš zelenjavno juho, pač ponucaš malo manj brokolija, ostalo pa zamrzneš. Jaz dam v zelenjavno juho, krompir, brokoli, buče, korenje, brokoli, stročji fižol, na koncu dodam moko in kislo smetano. Lahko pa tudi narediš mesno zelenjavno (brokoli omaka)omako.

Jaz ga tudi v polpetke vržem. Brokoli narežem na majhne koščke + korenček naribam, oboje prepražim na čebulci, ohladim, potem pa samo zmešam z jajcem, moko, drobtinami in malo naribanega sira, pustim kako urco počivat,naredim potem polpetke ter dam v pečico za 30-40 minut na 200 stopinj, spodaj v pečico pa lonček vode.
Lahko kombiniraš tudi z drugo zelenjavo, ali pa samo brokoli, po želji, kar pač imaš v hladilniku. To je tak recept za hitro skupaj zmetat.

LP

Lepo da si to delila z nami:))

Sicer pa so fini tudi pečeni makaroni z brokolijem in cvetačo. Skuhaš brokoli in cvetačo (ne preveč na mehko) ter makarone posebej. Vse skupaj daš v pekač, preliješ z maso iz stepenega jajca, kisle smetane, sol, poper, muškatni orešček, čez vse to še nariban sir in pečeš kakih 15 minut pri 180. Mmmmm.

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/cvetna/brokoli.html

Očisti ter operi brokoli,daj ga v osoljen krop,po 7,8 minutah dodaj še kakšne testenine ki se dlje časa kuhajo…svedrčki,ušeska…vsekakor kratko pašto.V drugo posodo daj oljčno olje,strt česen,inčun ali dva…
ko sta pašta in brokoli kuhana ju stresi k inčunom.
Njami,njami…mi jo obožujemo in enkrat na teden(pozimi),mora bit.
Pa dober tek

ps
lahko dodaš tudi kaj pekočega k inčunom in česnu

jaz napravim kanelone; kuhan brokoli, skuto, začimbe, parmezan in drobtine zmešam in napolnim s to maso kanelone, posebej napravim preprosto paradižnikovo omako; kanelone dam v omako, čez naribam sir in posujem s prepraženimi sončničnimi semeni ter pečem v pečici da se sir stopi in zapeče

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close