Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako imate pogrnjeno jedilno mizo

kako imate pogrnjeno jedilno mizo

kupila sem si novo hrastovo jedilno mizo,
in me zanima, prej sem skoz pogrnjeno s plastičnim prtom,s čem imate ve, se mi zdi da je tako lepa miza da bi se jaz kako modernizirala.

hvala punce

Imamo ozek prt čez širino mize in obvezna dekoracija na njem.Trenutno so še buče in bučke vseh oblik in barv,ki pa jih bo kmalu zamenjal adventni venček.

Na mizi imamo lep kvačkan prt in čez steklo.

Izjemno dobro se obnese ta kombinacija! Vidi se miza, prt, vse pa je dobro zaščiteno s steklom.

Ja luškan.:))))

Za stare mame:)

(oprosti no,..)

Yo yo, te povabim na kavico. Pa boš potem, po ogledu, povedala, če še vedno tako misliš. 🙂

Pri nas se prti in dekoracije menjajo z letnimi časi oz.kakšnimi drugimi obdobji.
Trenutno mamo krasen jesenski prt (gor so izvezeni listi v jesenskih barvah), gor pa eno tako košarico s sadjem.
Kmalu bo adventni venček, ja 🙂
Pa ko jo velika noč je prt s pirhki in zajčki, gor pa košarica s pirhi.
Ko je novo leto je novoletni prt..itd 🙂

Meni so pa vse dekoracije na mizi grde. Brez zamere.
Jaz nimam nobene “zaščite”, pa je miza še vedno lepa.Če bo pa kdaj kaka praskica gor, pa me tudi ne bo konec. Hči pa je naučena, da se ne uničuje.

jaz tudi ne maram dekoracij. Pri nas je a mizi vedno velika skleda s sadjem in oreški in to je to.

Jaz imam steklo, pa ga bom vrgla dol, ker moj malček je tako, da vse teče spodaj pod steklo, ki ne tesni lepo in potem je to problem čistit, meni je tudi všeč ozek prt po sredini, ampak po mojem bom kar na plastičnih dokler otroka malo ne zraseta in bosta bolj obvladala pribor.

na temnem steklu imam vedno ozek prt podolg in vazo s svežimi rožicami, ali preposto kakšen cvet gerbere, ki plava, zdrži tudi 10 dni in to je to…ko jemo odmaknem in steklo se tudi super briše..

Prta nimamo, ker je velika verjetnost, da ga bo kdo potegnil dol.

Kar pogrinjki iz blaga so gor, pa nobene dekoracije, bi takoj služila kot igrača.

Tudi pri nas je miza brez prtov, ker mi je to strašno grdo. Imam pa na njej vedno majhen lonček cvetja, tokrat svetlo roza ciklamo. Tudi jemo na goli mizi, ker je najlažje za čišenje pri dve malčkih.
Drugače pa obožujem praznične pogrinjke pri moji mami. Pri njej je kosilo vedno vsaj na belem prtu in s posameznimi prtiči za vsakega gosta. Ob posebih prilikah, pa naredi res božanske pogrinjke z nadprti, tekači, s cvetjem, svečkami,…odvisno od priložnosti…..krasno – prava paša za oči samo potem ima en pralni stroj prtov in prtičkov, ampak ona v tem res uživa. Ko ima mizo pospravljeno pa ima prt, nadprt in košaro s sadjem.

Ja luškan.:))))

Hehe:))))) Sory, meni je to takoooooooo kmečko. Pa brez zamere, no.

Drugače pa imamo mizo iz beljenega hrasta, nimamo prta. Imam vse sorta dekoracije, primerne času in dogodku.

Za stare mame:)

(oprosti no,..)[/quote]

Ze v otrostvu sem sovrazila plasticne prte. Fuj, kako so se pocali.
Doma imamo sedaj vsakodnevno ozek prt s svezim sopkom in kozarcki s sveckami. V naravi se skozi celo leto najde kaj lepega za polepsat mizo…
Ko kaj praznujemo, pa okrasim z vec prti.

Hrastova miza je zelo trpezna in lepa.. jaz je ne bi zakrivala prevec 😉

jaz tudi ne maram pokriti cele mize, imam pa manjše prte- ali ozek ali kvadratni, pravokotni…ki pokrije le malo mize, gor pa vedno ali šopek, suho cvetje, zdaj aranžma v stekleni posodi, meni je pa miza grozno prazna, če ni nič gor. Včasih imam tudi kako majhno lončnico, poleti obvezno svež šopek z vrta, je pa treba res vsak dan zamenjati vodo.

Meni ni jasno, zakaj imeti zelo lepe mize in jih potem zakrivati s prti? Platičnega pa ne bi dala gor za noben denar. Ne rečem plastični pogrinjki, dokler so otroci majhni in se veliko packa med obroki.

Me pa res nekaj zanima. Veliko vas je napisalo, da imate na mizah dekoracije. Imate jedilne mize bolj za okras? Imate dekoracije samo za čas, ko mize ne uporabljate? Ali imate tako veliiike mize, da te dekoracije ne motijo, ali jih umikate recimo med kosilom? Mi imamo kar veliko mizo, in da ne bo pomote, dekoracije so mi zelooo všeč, samo vsakič, ko sem kaj dekorirala je zgledalo super, ampak zelo nepraktično, takoj, ko smo se spravili k mizi kaj počet – naj bo to obrok, občasno domače naloge, družabne igre itd. Ves čas sem to umikala, dajala nazaj, skratka, zdaj večino časa nimam nič. Pa me še vedno kdaj prime in kaj “nastavim” :-). Pa tisto z oreški mi je tudi simpatično. Ampak, a imate to samo take, ki se še luščijo ali tudi druge…in to menjate dnevno? Meni se zdi, da se na teh stvareh nabira prah in jih ne bi mogla dajati direktno v usta, če stojijo na mizi več kot en dan…pa nisem tako zelo udarjena na čistočo?

gola miza, na sredini pa lepa pletena košara svežega sadja in vedno sveža en roža v mali vazici, to je to. Drugače pa si uredi mizi po svojih željah!

Na misel mi ne pride da bi jo pokrivala.
Najprej jo iščem in izbiram par mesecev,potem še en šok doživim zaradi cene ki jo plačam zanjo in za nekaj stolov.
Zdaj ko je v lepem novem domu,pa naj jo pokrijem?

Nimamo pogrnjene. Pa tudi aranžmajev na njej ne, ker jih ne maram.

Pri nas imamo tudi steklo čez,spodaj pa kvačkan prt.Taka kombinacija mi je super,praktična in lepo jo je videt…no vsaj nam.Za dekoracijo pa nam služi steklena vaza nepravilnih oblik.

temno steklo, spodaj pa včasih prt, včasih tudi ne, na mizi je običajno sadje, kakšna lepa sveča in pogosto tudi rezano cvetje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close