Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mogoče ne spada sem

mogoče ne spada sem

Datum: 06.11.2008 12:28

Kaj kuhate,ko ste na tesnem z denarjem.Osnovna živila imam – nimam pa denarja za v trgovino.Ta mesec moramo preživeti.Smo pa tričlanska družina.

Drug mesec se bo stanje izboljšalo.Ne bi na dolgo in široko pisala,zakaj je do tega prišlo.Predolgo bi trajalo.

Hvala vsem za mnenja.

V hladilniku imam vložene kumarice.nekaj sira,dve vrsti salame,paštete,ribe,jajca vloženo papriko,sokove,vodo,vložene jurčke in koruzo,margarino,majonezo,zenf,ajvar,zdenka sir,marmelado,ajvar,
kapre,čebulo,česen,koren,šanpinjone.

Mislim,da sem naštela vse.

Zanima me le,kaj skuhati.Imam hčero,ki poje vse..Je v rasti razvoja.

Moko,sol.sladkor……tega imam za par mesecev.

Hvala vsem,ki ste podale mnenja.

Z moke lahko naredis ze precej: kruh, testo za pico (za nadev imate tudi dovolj – salama, sir, gobice), tortilje, mlince.

Ker samo iz zgoraj nastetega sigurno do konca meseca ne bos mogla delati kosila (npr. z vlozeno kislo zelenjavo, senfom ali ajvarjem), bo treba najbrz se kaj v trgovino. Najcenejsi je krompir, kaksna solata, bucke – iz sveze zelenjave pa se da kar nekaj pripraviti: nadev za tortilje, pecen krompir s solato, ribe s prilogo, zelenjavni narastki itd.

Ne vem… Iz zgoraj nastetega res ne bi znala veliko scarati – kaksno pico, pol se pa ustavi, ker so zelo “neuporabne” sestavine, ki se ne dajo veliko kombinirati. Na vsak nacin bo treba se vsaj po malo sveze zelenjave, ce mislite s tem ziveti do konca meseca… Najbrz nisem v veliko pomoc, a ne?

Lp, mishika

Naj omenim še to,da nisem iz vasi,ampak iz mesta.Tako,da prav velike zaloge zelja pa res nimam.
Imam par pločevink fižola,zelja le 1kg,krompirja pa gajbico.

Mesa nekaj malega.Ampak mesec je dolg.
Preračunala sem,da imam do 1.samo še za kruh in mogoče še kakšno malenkost.Ampak res malenkost.Mleka imam cel karton.

Hvala za mnenja.Hvaležna sem vam.

Nekaj idej:
-pečen krompir z vloženo zelenjavo
-zelenjavna rižota (tudi čebula in korenček, pa morda kak šampinjon bodo dovolj)
-krompirjevi svaljki s čebulno omako
-češpljevi cmoki (namesto češpelj lahko zaviješ tudi marmelado)
-fižolova juha (pločevinka), palačinke
-usukan in zabeljen močnik, ki ga skuhaš na vodi in na krožniku poliješ z mrzlim mlekom
-šampinjone lahko daš na pico, lahko jih paniraš in ocvreš (tatarsko omako ponarediš iz z mlekom razredčene majoneze z dodatkom soli, popra, česna), lahko jih pripraviš pečene z jajcem
-sladko zelje s krompirjem in kakšnim koščkom mesa
-krompirjeve ladjice (polovice krompirja malo izdolbeš in nadevaš- za nadev zmešaj malo salame, sira, jajček, malo drobtin, začimbe- improvoziraj!, nato pa slabo uro pečeš v pečici)
-ostanke kruha nareži na koščke in uporabi za kruhovo rolado s kakšno mesno omakico (ni treba veliko mesa)
-enolončnica iz krompirja, fižola in zelja ali pa makaronov, fižola in zelja
Pa ne se sekirat, če jeste bolj skromno ta mesec.
Saj bo šlo.

Smem vprašat, v katerem mestu živite?

Miranda

Hvala ti.Živimo v Ljubljani.

barbara, piši mi na qq@email.si

nisem zasledila makaronov. če jih imaš,jih lahko narediš s polivko z gobami,kaprami, lahko samo z drobtinami in maslom.
zelenjavna juha bi tudi šla. pa palačinke- jajca,moka,mleko, marmelada.
do 1. je še dolgo !! imaš možnost v kaki trgovini “odložiti” plačilo do 1. ? parkrat sem opazila ta način plačevanja predvsem v privat trgovinah.
želim ti,da bi čim uspešneje prebrodili ta mesec ! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close