Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kuharice pogagajte: repa in matevž

Kuharice pogagajte: repa in matevž

Mi je crknil telefon, pa ne morem vprašati mami:-))

Po enem letu bom spet kuhala repo in matevža, s krvavico in pečenico, pa ker sem zelo slaba kuharica (pa še sklerozna), vas prosim za naslednje odgovore:

1. Koliko časa se kuha repo?

2. Če jo zabelim s (suhimi) ocvirki – ali jih kar takoj vržem v lonec ali jih dam na koncu? Ali jih prej malo segrejem na malo olja ali ne?

3. Matevž: skuham kropir, pretlačim s fižolom iz konzerve in dodam na olju segrete suhe ocvirke? Je tako pravilno?

4. Pečenico in krvavico bom pekla v pečici. Krvavica je 2x debelejša od pečenice. Koliko časa pečem oboje in na koliko stopinj? Ali dam najprej krvavico na 175 stopinj in čez kake 15 minut še pečenico in potem pečem šekake pol ure (da se lepo zapeče)? Bi bilo tako v redu?

Hvala vnaprej vsem.

1. dokler ni kuhana, mehka, jaz jo kuham pribl.45 minut

2. ocvirke dodaj na koncu, seveda jih segrej(brez olja)

3.v krompir dodaj malo masla/margarine in na koncu še česen (drugače je ok), ocvirki bodo že na repi, ni treba da so še na matevžu

4.Peci vse skupaj, preden daš v pečico malo pokuhaj

Dober tek!

Hvala.

A česen misliš surov ali ga pokuham kakih 10 minut skupaj s krompirjem?

Naredi krompirjev pire, dodaj maslo, posoli, fižol iz konzerve(vključno s tekočino, a ne preveč), na koncu dodaj česen in zmečkaj – kot pire.
Ne, potem ne kuhaš več.

Delaj po občutku, da matevž ne bo presuh ali preveč moker.

Sem dovolj “pogagala”?:-)

:-)))

Ja, najlepša hvala!

Ni za kaj, rada “gagam”. :-)))

Poročaj, če ti bo uspelo, vem da ti bo.

Krvavice zagotovo ni potrebno prej kuhati, ker je že tako ali tako v njej vse kuhano, razen črevesa/ovoja.

Jaz repe ne zabelim. Najprej preprazim malo cebule in cesna, dodam repo in jo dusim do mehkega. Na koncu dodam se malo cesna in petrsilja, malo poprcka in pokuham in to je to.
Moj matez je za prste polizat – ga vsi hvalijo. Krompir in fizol iz konzerve skupaj kuham, da se tudi fizol malo zmehca. Vodo iz konzerve prisparam in ko pretlacim krompir in fizol, dolijem to vodo. Cesen preprazim na maslu, dodam svez petrsiljcek in primesam pretlacenemu krompirju in fizolu.

Pecenice pecem v ponvi, ce imam pa krvavice, pa vse skupaj v pecici.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

No, naredila sem tako:

– pečenico in krvavico sem skupaj spekla v pečici (brez kuhanja)
– repo sem zabelila z ocvirki
– matevža sem pa naredila: krompir, fižol in njegova voda iz konzerve, malo masla, ocvirki (hčera je protestirala proti česnu, tako da sem ga izpustila)

Bilo je slastno, ocvirke (suhe) pač obožujemo, zato se jim nismo mogli upreti:-)) V matevžu so tako dobro hrustali:-))

Tudi črevo je “kuhano”, saj je potrebno krvavice obariti, ko so “napolnjene”. To bi pa vsaka kmetica, sploh, če je 1a morala vedeti…….;))))))))))))))))))))))))))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close