Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Napis na torti

Napis na torti

Pozdrav vsem.

Ker ste prava zakladnica idej se ponovno obračam na vas za nasvet.

Pred tem pa vam pošiljam moj izdelek za katerega ste mi že pomagali v mesecu maju – TORTA GRAD. Tako se vam žalim zahvaliti za pomoč in vse nasvete okoli oblike in dekoracije gradu.

Sedaj rabim pomoč glede napisa na torti. Do sedaj sem torte “oblekla” v smetano in napis ter dekoracija mi nista delala preglavic. Hčerka ne mara smetane in si želi, da ji torto za rojstni dan oblijem s čokolado. Glede čok. obliva sem našla ža kar nekaj nasvetov – le to: kaj je bolje čokolado stopiti s sladko smetano ali oljem? In koliko časa naj jo hladim preden jo začnem prelivati po torti?

Kaj pa napis in dekoracija? Glede na to, da je črna podlaga s čim lahko napišem na torto in dekoriram? V Sparju sem našla iz marcipana narejen rdeč srček in jagode, le nekam predraga se mi zdi ta dekoracija. Tako vam bom hvaležna za kakršen koli namig ali idejo.

Hvala.

Katja

Krasen grad, čestitke!
Kar se pa tiče pisananja in risanja po tortah pa sama običajno pišem s tistimi barvami v tubici (navadno so pakirane po 4 skupaj in sicer rumena, rdeča, zelena, rjava). Se prav dobro obnese.

Ne vem sicer kako velika bo torta, ampak za napis (če ni predolg) lahko uporabiš tamale smarties ali pa m&m bonbone.
Drugače pa surov marcipan, ga obarvaš, oblikuješ v tanko kačo in iz nje oblikuješ črke.
Morda bi šlo tudi z gostim sladkornim prelivom (ga tudi lahko obarvaš po želji)
Drugače bi pa jaz za oblivanje torte uporabila kar kuverturo oz. čokoladni obliv, se 100% posreči. Pa še nič ga ni potrebno mešat ne z oljem ne s smetano.
Pa še to sem se spomnila, napišeš lahko tudi s stopljeno belo čokolado (če bo torta oblita z rjavo in obratno)

Lahko oblikuješ tudi iz marcipana (surovega ali obarvanega), ki ga razvaljaš in izrežeš črke poljubne oblike. Lahko si pomagaš tudi s tipografijami iz worda – sprintaš črke ustrezne velikosti in oblike, jih izrežeš in uporabiš kot šablono. Po mojem bi moralo krasno uspeti.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Najlepša hvala za vse dobre ideje in nasvete.

Za čok. preliv sem kupila čokoladni obliv Gorenjka, tisto z narisanim lončkom. Če sem prav razumela tega čok. obliva ni potrebno z ničemer mešat (npr. olje ali maslo), samo stopim jo in ohlajam in ko se začne strjevati jo oblijem po torti?

Lep vikend vsem 🙂

daj sladkor v prahu in dodaj jajčni beljak…vse skupaj pa nato daš v vrečko narejo iz peki papirja..odrezeš konico in začneš pisat…(to ti povem iz stroke slaščičarjev)..

nekateri tudi zvaljajo žvečilne gumije (tiste sladke) in jih oblikujejo v črke, srčke, ploščice…

Čokoladnega obliva Gorenjka ni potrebno z ničemer redčiti, samo stopiš ga, malo ohladiš (toliko, da lepo gosto teče) in obliješ. Če se prav spomnim, to piše na zadnji strani embalaže.

Drugače se čokolado meša v glavnem samo z oljem. Mora biti samo maščoba, nič vode. Zaradi tega menda ni primerna niti margarina, ki vsebuje nekaj vode. Tako pravijo poklicni slaščičarji.
LP Mimi

Še napis na torti:
– kupljene barvne tube
– stopljena čokolada (brez redčenja), bela za temno podlago, navadna za svetlo podlago
– Nutella (tako dela VladkaK. in je menda super, jaz še nisem poskusila)
– sladkorni obliv, lahko beljakov, lahko limonin.

Za sladkorni obliv je važno, da je veliko sladkorja in malo tekočine, tj. samo nekaj kapljic vode ali liminonega soka, tako da je še vedno gosto tekoče. Cel beljak je za pol kile sladkorja, iz celega beljaka se dela za premaz kakšnih medenjakov, sladkorno hišico ipd.

Vse tekoče oblive daš v polivinil vrečko in odrežeš majhen vogalček, čisto lepo gre. Posebej je primerno za dolge in drobne napise. Vse te reči se potem lepo strdijo.

LP Mimi

niamm nobene ideje kaj bi napisala možu za abrahama in se obračam na vas lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close