Najdi forum

cedevita

Kako (ne)zdrava je Cedevita? Sama jo redno pijem vsak dan večkrat. In ker sem pristašica zdrave prehrane, sem se začela spraševati, če je to sploh zdravo in če ni celo škodljivo?

Ne poznam strokovnih utemeljitev Za ali Proti, sem pa prepričana, da ima “narava najbolj prav”, torej bi tovrstno pitje omejila na minimum, vitamine pa pridobiš z uživanjem svežega sadja in zelenjave…
Tekočina za odžejati naj bo le voda, vse drugo v omejenih količinah.

No, tole pa tudi mene zanima.
Se ukvarjam s športom skoraj vsaki dan po cca 2 do 3 ure. Vmes popijem kar dosti cedevite (se mi zdi, da z vodo sicer dobim tekočino, ampak da mi manjka še kakšna druga snov pri takem naporu) – po cca 2 litra.

Cedevita je prehransko dopolnilo in ne hrana. Uživanje teh pripravkov je namenjeno ob povečani športni aktivnosti in bolezni, ker z normalno prehrano ne zadostimo dnevnih potreb po vitaminih in mineralih. Ni namenjena hipohondrom!

Pa je lahko škodljivo popiti cca 2 litra Cedevite na dan? Seveda pri dosti veliki športni aktivnosti?

enkrat na predavanju atletike je en zdravnik rekel, da se mora piti izotonične napitke. ker je isostar drag si ga lahko pripravimo sami: limona + sladkor + sol + voda. cedeviti manjka sol, pa bi bil dober napitek. mislim, da tudi ti piješ bolj blago varianto, tako, da je za odžejat.

Ja, pijem blago varianto.
Imam pa nekako boljši občutek, če pijem cedevito, kot če pijem na litre teh umetnih izotoničnih napitkov s CO2. Vsaj upam, da delam prav!?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close