Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika peka kostanja

peka kostanja

Zdravo punce! Odkar imam steklokeramično ploščo ne vem več kako naj pečem kostanj. Prej, na električni plošči, je bilo enostavno,zdaj pa ne vem kako. Enkrat sem poskusila v mikrovalovki,pa so bili čisto zanič.

kostanj ima 220 kcal na 100g, pečen pa še več…100g je pa hitr…tko da za dietno prehrano ni ravno priporočljiv.

Asia, hvala za opozorilo,a to ni bilo vprašanje. Še vedno prosim za kakšen nasvet. Hvala.

Sama sem kar nekaj let pekla kostanj v posebni ponvi z luknjami. Včasih zunaj na plinskem gorilniku, velikokrat pa tudi v stanovanju na plinu. Ja, malo je smrdelo. Ampak ga ima tako rada!
Lansko leto sem poskusila peči kostanj v pečici. ENkratno! Poskusi!
Tudi sama bi si privoščila pečen kostanj, vendar sem ga iskala cel vikend po okoliških hribih pa ga ni. Verjetno letos ne bo kostanja.

Jaz ga pa že celo življenje pečem v pečici.

Kostanj zarežeš in daš v pekač. V predogreto pečico na kakih 220 st. C, odvisno od velikosti so pečeni v cca 45 minutah. Vmes jih občasno pretreseš. Poskusiš največjega, če je pečen.

Pretreseš v skledo in jo pokriješ, da se lažje lupijo. Pa še rok nimaš umazanih.

Ja, mi tudi v pečici, kadar se nam ga zlušta kak večer. Drugače pa to še zdaleč in tisti tapravi pečen kostanj, ki tako diiiišiiii pa ves si črn, ko ga lupiš pa mošt piješ zraven… njami….. ja, kalorij ima pa kar :-(. Še dobro, da je to samo kratek jesenski čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close