Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako shranit jabolka za ozimnico da ne uvenejo?

Kako shranit jabolka za ozimnico da ne uvenejo?

DOma bomo v tem tednu obirali jabolka (jonagold, zlati delišes), ki jih bo za cca 15 gajbic. Vsa leta smo jih shranjevali v garaži, ki je neogrevana, vendar so vsakič še pred novim letom vedno uvenela.

Ali obstaja kakšen trik, da bi jabolka zdržala dlje časa sveža? Kje jih shranjujejo kmetje, ki jih na pomlad prodajajo vsa sveža in napeta?

No mi smo jabolka vsako leto shranjevali v mrzli kleti,kjer pa so ravno tako kmalu ovenela nekaj pa jih je prav zgnilo.Letos smo jih po nasvetu znanke zapakirali v vrečke po 6 jabolk v vsako vrečkico in zložili na police.Kako dolgo bodo ostala sveža bomo pa videli.

Če niso vrečke perforirane, boste čez en mesec lahko kuhali šnopc.

🙂 🙂 No vsaj nekaj bomo imeli od tega hahaha…
Lp-Najky
Aja mik a ga kupiš?

mislim, da ne smete zraven skladiščit krompirja. je pa zlati deliše zelo hitro za pojest, vsaj včasih je bilo tako. ali pa nabavite HLADILNICO.

Baje je treba vsako jabolko posebaj zaviti v časopisni papir in jih hraniti na hladnem mestu!

Rešita jabolka iz plastičnih vrečk, dokler je še čas! Če seveda hočete imeti kaj od njih. Sicer pa je vseeno, če jih kar takoj vržete v ta rjave kontejnarje. Brez vrečk!

Na balkonu.
Lepo naložena v gajbici v plasteh. Plasti ločene s krpo ali vpojnim papirjem. Gajbice v celoti prekrite s staro deko (ena plast).

Celo zimo smo jih imeli. Lepo napeta, sveža jabolka.

jaz sem slišala da daš vmes posušeno orehovo listje

Jabolka se morajo hraniti v drugem kletnem prostoru kot krompir. Jaz jih zlagam v gajbice po plasteh: plast jabolk, časopisni papir , plast jabolk, papir..pa klet ne sme biti pretopla, seveda.
Jabolk se splača kupiti toliko kot jih pojeste do konca februarja. Kasneje že izgubijo skoraj vse vitamine, žal.

Orehovo listje je strupeno!!! Tudi na kompost in na vrt kot pokrivko ga ne smete uporabljati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close