Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Morda za Jovanko? – pistacijeva baklava…

Morda za Jovanko? – pistacijeva baklava…

Moj dragi si je omislil pistacijevo baklavo, in nikjer ne najdem dobrega recepta…morda bo zvenelo neumno, ampak ali lahko uporabiva pražene pistacije? In če ne, kje bi lahko na celjskem dobila sveže?

Hvala…in lahko noč, M.

žal, tudi jaz iščem recept. Morda ga dobim iz Mostarja.Eden naš prijatelj mi je obljubil,da se bo pozanimal.So pa baklave z pistacijo prava bomba. Ko sem jih jedla so bile kot male sarmice z božanskim okusom.

Pistacijeve baklave so super. V Egiptu smo jih jedli.MMM…

Mogoče bo sicer ispadlo neumno ampak, a če jih narediš po istem receptu kot orehove, samo da namesto orehov vzameš pistacije, pa ni OK.

A lahko kdo pripopa kakšen recept za orehovo ali pa kakšno drugo baklavo?

No, sej filozofija izdelave baklav je v bistvu enotna…a on si je omislil tudi orehovo, pa še kokosovo….mater bo slaaaaaaadko…:)

Torej, a kdo ve, kje bi se dobile sveže pistacije?

tukile je ene par zanimivih možnosti….

http://nezavisnagora.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=37&id=88&Itemid=187

Jaz grem danes v mesto in bom pogledala v Maxiju in na tržnici. Kje bi jih pa imeli na celjskem, pa žal nimam pojma.

Ej, hvala…bo tudi moja sestra v Ljubljani, morda nam pa s skupnimi močmi uspe….

Ne morem kaj pomagat. Samo to vem, da so pistacijeve baklave najbolj znane in baje najboljse iz mesta Gezantep v Turciji. Ker imajo tam zelo veliko pistacij.

Ne vem kje je problem.
Naredi se jo enako kot orehovo. Le da se orehi zamenjajo s pistacijami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close