Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NESTLE- KAJ PA KOSMIČI?

NESTLE- KAJ PA KOSMIČI?

Kako pa je s kosmiči?
Raje ne bom komentirala Kitajske- kaj zapor, pooooooooooooočasno
mučenje kot se mučijo mali ubožci. :-((((((

Z nakupom nestlejevih kosmičev podpiraš nestle. saj je to že dovolj velik razlog, da jih ne kupiš?!?

Jih ne mislim kupovati več, samo za te ki jih imamo že doma me zanima.

Kako ste smešne. Nestlejeva podružnica na Kitajskem je odvisna od tamkajšnjih surovin – in tisti, ki je proizvedel surovine (mleko) je krivec. Sicer pa izdelki (tudi Nestlejevi) proizvedeni tam, niso bili uvoženi v EU.

Slovenski kmeti so pred časom tudi iznašli “dodatek za obogatitev” mleka – KLORAMFENIKOL. Da so prikrili slabo higieno v obratu 🙁

Ampak tisto je bilo domače, naše… tistega ne bomo grajali. Kako licemersko.

Ally, daj ne bodi tako naivna, no!

Kaj pa pred leti, ko je bilo mleko od Nestleja uvoženo v Afriko in je tam zbolelo nevem koliko dojenčkov.

Nestle je treba bojkotirati in PIKA!

Jaz že več let ničesar ne kupujem od njih. Upam, da jim poberejo vse možne licence za predelavo hrane!

Ne vem, kdo je naiven :)) Kot da se drugim (tudi našim proizvajalcem) to ne dogaja. Že omenjeni kloramfenikol, pa hruške s pesticidi….

A misliš, da so z Evrope vozili mlekov cisternah na Kitajsko, da so ga tam predelovali? Obrat so postavili tam, ker je cenena surovina in delovna sila. Saj tudi naša industrija dela tako. Recimo Perutnina Ptuj ima v državah bivše Jugoslavije obrate za predelavo mesa, pa tja ne vozi piščancev iz Slovenije, temveč uporablja tamkajšnje surovine. Itd…

Sicer pa je tvoja pravica, da jih bojkotiraš.

Aja, pa tukaj lahko ažurno spremljaš, kaj se odkrije v Sloveniji in EU:

http://www.zi.gov.si/si/

Zadne objave:
– črvivi in moljavi jabolčni krhlji v Mercatorju,
– meso s Salmonelo v Hoferju,
– drobci stekla v kavi iz Lidla,
– neskladne skubidu vrvice,
– presežen konzervans v marmeladi iz Bosne,
– neskladna igrača “Vlak z živalmi” v E.Leclercu,
– presežena migracija formaldehida iz bele melaminske kuhalnice (EURO SHOP),
– prisotnost GLUTENA v Alnatura ajdovi moki;
– BEBE čaj, čaj za otroke LUMPI in čaj SPARKY (Droga Kolinska d.d.) s pesticidi in onesnaževali….

in se popolnoma strinjam z “bojkotiram nestle”.

podpirati nestle pri nas, ker so čist ok oz. neoporečni oz. kvalitetni, ali karkoli že mislite, da so… je enako, kot reči, da kako fajn je un prijazen uglajen star gospod, ki sicer hodi na sex turizem v azijo in tam za sprevržene seksualne igrice najema 9letne deklice in se nad njimi izživlja!

joj, ampak tako fajn izgleda pa tako prijazen je do nas, a ne?!?

đisus… ni čudn, da je svet tak, če se večina vedno stran obrne, kadar ne gre direkt zanjo…

jao
jao
jao

Če se ti zdi tvoja primerjava z 9 letnimi deklicami umestna , lahko samo rečem : JAO, JAO

Če in ko bo dokazano (ali pa imaš podatek , da je morda že ?) , da so to delali namerno , kot so naši kmeti namerno zlivali pesticid v mleko ali pa je namerno tisti kmet šprical hruške z nedovoljenim pesticidom , bo tvoje ogorčenje popolnoma na mestu .

No jaz imam pa odgovor za vse kmetice brez zemlje. Pred leti je bila res afera z kloramfenikolom, ampak ga niso kmetje zlivali v melko, temveč so v laboratorijih z njim pomivali epruvete in zato se je znašel v vzorcih. To je bilo potem tudi dokazano, amapk nikoli niso prav javno tega razglašali, tako kor so pred tem blatili kmete. Žal tako je v naši državi- tudi kmetom se niso opravičili, ker so jim zadali slabo ime in se še danes to občuti.

kakor vem, so n aKitajskem za to smrtne kazni.

Očitno si slabo obveščena . Kloramfenikol so našli v mleku tudi PO aferi – in vsaj za dva primera vem , ko je kmet priznal , da si je pomagal z njim. PO AFERI , kot rečeno.

Očitno velja da izjeme potrjujejo pravilo. Mogoče se je res našel po tej aferi nekdo ki je to res poskusil, ampak takrat, ko je bila ta afera dnevno prisotna, niso bili krivi kmetje, ki so jih nečedno obtoževali, ampak kot sem že povedala se je to našlo v epruvetah.
Strinjam se, da je potrebno vsakega, ki se mu kaj takega dokaže, ustrezno kaznovati, ampak žal mi je ljudi ki so bili po krivem obtoženi, ki jim je bila povzročena gospodarska škoda in da o morali ne govorim. Ne vem, če so bili ti ljudje, ki so čistili te epruvete oz. njihovi predstojni res kaznovani.
Pa nisem sama vključena v to oziroma nimam nobene veze s tem, ampak slučajno sem malo spremljala te zadeve.

Jaz pa sem bila vključena v zadevo in vem, da to, kar navajaš, ne drži.

Tisti, ki so cca 2 meseca po krivem morali zlivati mleko vstran, so dobili od države odškodnino. In prav je tako.

A obstajajo tudi taki, ki so kloramfenikol resnično dodajali… Kot obstajajo taki, ki zavestno tretirajo sadje in zelenjavo z nedovoljenimi pesticidi.

vsaka zgodba ima dve plati….

Ne vem kaj ne drži – povej malo več.

Glede odškodnine pa ne dvomim o njeni višini, sigurno je šlo za milijonske odškodnine predvsem za povzročene psihičen bolečine 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close