Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako zamrznete korenjček?

Kako zamrznete korenjček?

Zdravo!

Na vrtu mi je uspelo pridelati nekaj korenjčka in peteršilja. Zdaj pa sem ga pobrala in očistila in bi ga rada dala po vrečkah v skrinjo zamrznit da bi ga imela za v juho. Pa me zanima kako ve to delate. Ali date korenček kar tak kot je v vrečko, ali ga prej kaj blanširate( v krop za 3 minute).?
No mogoče ma pa katera še kakšno boljšo idejo ali pa nasvet!

Hvala vsem in lep dan!

olupim, na kolobarčke, blanširam.

za govejo juho korenček samo olupim in dam v majhne vrečke posamezne porcije (torej skupaj s peteršiljem)

za ostale stvari (korenčkovo juho, mineštre, omake…) korenček olupim in narežem na kockice

Za juho kar surovega zapakiram s peteršiljem, za priloge pa ga narežem na kocke in blanširam.

Živi in pusti živeti

Jaz mu najprej odbijem stran J potem ga pa samo operem (s krtačo) in celega surovega zamrznem, skupaj s peteršiljem in še čem, potem pa samo stresem v juho, ko potrebujem.

kaj odbiješ stran???

nič ne blanširam, samo na kocke ga narežem

“Jaz mu najprej odbijem stran J “

tale pa je dobra :-)))) lepo si me nasmejala

o črki J sem pa zadnje čase veliko slišala ha ha sam res ne v povezavi s korenčkom

jaz sem ga nekaj zamrznila kar kuhanega na sopari in mi čisto prav pride, kadar ga v kako rižoto na hitro vržem (mi ni treba čakati, da se skuha), tamal jih je pa poleti rada jedla take, na pol odmrznjene – korenčkov sladoled 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close