Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako jeste kvas, da ga je lažje dol spravit?

Kako jeste kvas, da ga je lažje dol spravit?

Je vse v naslovu.

Zakaj pa ješ kvas?

🙂 Ga še ne. Baje je dober za kožo. In jaz postajam vse bolj podobna 15-letnicam…
Saj veš, probat ni greh.

Meni ga ni problem pojesti. Še najlažje takega kot je. Se pa dobi tudi v prahu oz. kroglicah (meni je ta grozno zanič), lahko pa si pomagaš tudi s tabletami iz lekarne (npr.dermabion). Pomaga tudi čaj iz kopriv ali KRTT. Če se ti ga pa ne da kuhatali recimo nimaš možnosti v službi, si kupi tinkturo iz kopriv ali pa za čiščenje krvi. Vse imajo v kletni etaži Maksija v Lj.

:))))))))))))))))))

V dm-u ga imajo v obliki tablet.

Večina nas ga je samo v kruhu:))))

Joj, meni je pa tako dober, da bi lahko cel paketek pohrustala. Samo si ne predstavljam, kaj bi bilo potem:)

Jaz ga tudi vedno pojem kakšen košček, ko delam kvašeno testo 🙂 pa mi gre kar lepo dol…

Meni je pa tako dober kvas.

Kot otrok sem bila velikokrat kregana ker sem pojedla ves kvas. Takrat smo pekli kruh doma.

Tudi zdaj redno kupujem kvas. In ne samo za peko.

Pač mi je zelo dober in 2 kocki kvasa na dan je čisto normalno.

Ne pridi pa mi v doseg mojih ” krempljev” in moji lasje so – ah ena navadna repa.

Buče, navaden pekovski kvas ni enak pivskemu kvasu. Surov navaden pekovski kvas lahko naredi več škode kot koristi zaradi živih kvasovk.

Zamešaš si žličko kvasa v prahu v čaj; meni je bilo sicer vseeno negravžno, a sem zmogla 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close