Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Grenek golaž

Grenek golaž

Pozdrav!
Rabim pomoč pri kuhi golaža. Ne vem zakaj na koncu, ko ga okusim zagreni? Običajno prepražim ogromno čebule, dodam meso, rdečo mleto papriko, solim, dodam nekaj lističev lovorja, korenčka, vendar imam na koncu vedno občutek, da je malo grenak. Okus sem sicer popravila z malo sladke smetane. Mi zna kdo svetovat, zakaj grenek golaž? Hvala!!!

Lahko je grenek od paprike, ki zaradi praženja pogreni, drugače pa ne bi vedela zakaj.

pomoje od ful cebule. se posebej, ce se ti mal prizge.

Čebulo prepraži samo do svetlo zlate barve, dodaj paradižnikovo mezgo in
strt čese, na hitro popraži, da česen zadiši in dodaj meso, lovor, mleto kumino in praži, praži ter po potrebi malo z vodo zalivaj, da se sestavine
ne žgejo.

Na debelo nareži veliko čebule. Duši na olju, malo posoli. Nareži meso. Dodaj čebuli, potresi s papriko, sladko rdečo (naj ne bo stara, taka lahko pogreni). Duši do mehkega, oz. dokler se ne začne kazati maščoba. Potresi malo z moko, dodaj paradižnik, lovor, česen, poper, kumino,sol, zalij z vodo in vinom, malo vegete, če jo uporabljaš. Še malo pokuhaj.

(Sočni golaž; recept iz Slovenske kuharice od F. Kalinšek.)
To knjigo se res splača imet, vseh osnovnih jedi sem se naučila tu, pa še dobre so!

Miranda

Najlepša hvala vsem skupaj, bom upoštevala vaše nasvete!
Lep pozdrav!

Samo Vegete ne!
Potem je bolje popraženo meso preliti kar s pripravljeno mešanico za golaž.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close