stročji fižol – nujno pomoč prosim!
Ne bom dobesedno celega recepta prepisovala, ker nimam časa, ampak v skrajšani obliki. Torej:
za 4 osebe
500 – 700g očiščenega in po dolgem zarezanega stročjega fižola
1 na drobno narezan strok česna
sol in sveže mlet črn poper
oljčno olje
4 kotleti polenovke ali pa fileji osliča (kakih 200g vsak) – jaz sem imela osliča
12 rezin pancete ali prekajene slanine (jaz sem imela panceto)
1 dobra pest pinjol
2 prepolovljeni limoni
Pečico segreješ na 220C.
Stročji fižol daš v pekač. Notri vržeš še česen, posoliš, popraš, pobrizgaš z oljem in pomešaš. Kotletke ali fileje ugnezdiš v fižol, spet malo posoliš, nato čez ribo in fižol povezneš kako rezino pancete. Potreseš z pinjolami in še malo pobrizgaš z oljčnim oljem. Vzameš še dve limonci in ju daš zraven.
Pečeš 15 minut na srednji rešetki. Prvih 5 minut ribo narahlo pokriješ z alufolijo, potem pa jo odstraniš. Če imaš kotlete, so pečeni takrat, ko se kost zlahka odstrani od mesa.
Torej, lahko pohvalim, da je bilo dobro, predvsem nama z možem. Moja dva šolarja nista bila full navdušena (pač novi okusi), ampak še kar in sta pojedla, naš dojencl pa še ne je tega:)) Meni in možu je bilo pa odlično – sploh stročji fižol! Taka krasna mešanica okusov pride! Po moje komot kdaj za prilogo lahko narediš isto: fižol, česen, pinjole, oljčno olje – pa v pečico! SUPER!
Aja, kar je pa najboljše: samo en pekač imaš za oprati! Razen krožnikov seveda.
Forum je zaprt za komentiranje.