Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kateri kruh ala žemlja res brez bele moke?

Kateri kruh ala žemlja res brez bele moke?

Gledam zdaj na netu – Julijino pecivo, ubistvu iz bele moke z dodatki, Sosedovo pocivo iz polbele moke s semeni,…

Kje naj kupim žemlje ali nekaj podobno majhnega, da bom vedela, da je res črna/ržena/ oz. da ni zraven bele ali polbele moke?

Katera ve?

Malo poglej na kuharskem forumu… Kruh iz določenih vrst moke ne vzhaja sploh, zato so lahko samo kot dodatek. Tudi iz moke iz celih pšeničnih zrn (se pravi durum) vzhaja bistveno manj. Če bi rada čisto naraven kruh samo iz moke in kvasa (no, pa malo soli), ga moraš peči sama.

Enkrat sem se nekaj matrala s pečenjem takih žemljic, pa jih nihče ni mogel jest, ker bi lahko z njimi okna razbijala. Mislim, da je bila res fora v vzhajanju. A potem mi ostanejo samo tiste kisle črne rezine, ki jih dobiš na odd. z zdravo prehrano. Bummer 🙁

Poskusi s pirinimi štručkami. Sama pečem doma kruh in vem, da samo iz ržene ali koruzne ali ajdove moke ne moreš narediti “normalnega” kruha (samo res zbitega za strogo dieto). Lahko pa narediš čisto spodoben kruh ali žemljico iz pirine moke.

Dobiš v pekarni (ne vem imena, ampak saj je samo ena) v industrijski coni Trzin. Imajo svoj mlin in res delajo bio kruh.

100% črni kruh – k najbližjemu mlinarju po moko in spečeš sama. Jaz sem do pekov zelo skeptična, tudi barvanje moke ni neka skrivnost.
Jaz jem večinoma domači kruh – kombinacija graham moka, ajdova moka,pirina včasih dodam še otrobe zraven in vedno še sončnična ali bučna semena.

Poješ en kos in si sit, belih žemljic bi lahko pojedla pa dosti več zapovrstjo.

lpA

Morag, to je pekarna Krejan.

Hvala za odgovore. Trzin mi je malce od rok, sploh ker kruha pač ne morem kupovati na zalogo :S Bom poizkusila kaj iz pirine moke sčarat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close