Arancini in pomarančna lupinica – kje kupiti?
Hvala, piff, ampak sem pregledala oboje. Od Schwartau imajo samo mešano kandirano sadje in češnje, ne pa samih arancinov. Res pa da sem gledala v tamanjših dveh hipermarketih (Vič in Supernova).
Tale orangeback pa – a ni to nekaj vmes med lupinico in aromo, ne prav lupinica? Ne bi namreč rada premočnega (“umetnega”) okusa. Ma, saj vem, da kompliciram :-).
Glede orangebacka ti žal ne morem pomagati, ker ga še nisem uporabljala.
V Lecleru imajo občasno neobdelane pomaranče pa si takrat naribam njihovo lupinico in jo zamrznem.
Glede arancinov pa je verjetno sedaj res manj izbire kot pred božičem.
Kaj pa kakšna trgovina, ki prodaja rinfuzo, npr. Jablana v BTCju, ali pa v pokriti tržnici? Samo tole bolj na pamet govorim.
Hja, saj na pokrite tržnice ali kaj podobnega sem tipala, priznam:-). Če kdo hodi tam okrog (jaz bolj poredko), naj prosim vrže en uč še zame!
Bom očitno morala sprobat tale orangeback, ja. No, saj mogoče pa sploh ni slab, he he, in imam samo jaz predsodke. Tiste bio pomaranče so pa zadnji izhod v sili, ja, če ne bo nič drugega.
Morski galeb: pomarančna lupinica je kar pogosta sestavina v pecivih. Jaz jo pa sploh dodajam k vsemu, kar je čokoladno, ker mi gresta okusa skupaj. Prav zdaj pa sem nameravala speči ene ful dobre mafine, po temle receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=754, pri čemer jaz vse limonino zamenjam s pomarančnim, noter pa vmešam še žlico v rum namočenih in drobno sesekljanih arancinov :-). Pa tolk so se mi zaluštali!
Forum je zaprt za komentiranje.