Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj naj skuham?

kaj naj skuham?

jutri imava obletnico poroke. rada bi ga presenetila s kaksnim dobrim, hitro in enostavno pripravljenim kosilom. ker vas je veliko dobrih kuharic tule gor, sprasujem kar tukaj ?

Če si v službi, pojdita raje ven jest, ker nekaj novega in prazničnega je težko hitro pripraviti.

ne moreva ker nimava varstva za mala dva (dvojcka stara 10m). zato tudi rabim ne prevec kompliciran recept 🙁

Jaz vedno kaj najdem na tej strani: http://www.kulinarika.net/recepti.asp

Glej predvsem dobro ocenjene recepte:)))

Kaj če bi skuhala njegovo najljubše kosilo.Lahko je to dunajc, ali rižota ali testenine. Vse se lahko z malo domišljije lepo okrasi – košček limone, peteršilčka, paradižnika…. Postavi na mizo še steklenico vina.(če ga pije) ali pa kar sok in kakšne lepše kozarce. Na koncu še lepo aranžirana sladica. Lahko je le sladoled ali puding.
Okraski za sladico: čokolado (jedilno) stopi nad soparo. Nič ji ne dodajaj. Iz peki papirja naredi vrečko, vanjo daj to stopljeno čokolado. Potem pa na kos peki papirja nabrizgaj okraske (strčke, rožice…) To daj za nekaj časa v zmrzovalnik. Ko se strdi okraske enostavno ločiš od peki papirja. Jaz jih pustim kar v zmrzovalniku do uporabe. To si lahko narediš že danes.
Dober tek in čestitke ob obletnici.

Kako lahko napišeš, “kaj naj skuham”, no. JA TISTO KAR TVOJ MOŽ RAD JE. Ali pa kaj podobnega.
Mi namreč ne vemo, a je ljubitelj mesa (katerega?!?!), rib, a je vege, a je nor na testenine (in bi bila lazanja prava stvar), obožuje pečen krompir, ali pa npr. filane paprike…

Predlagam ti, da narediš piščančji žur (recept boš našla na kulinarika.net), je čisto simpl in okusno. In zelo priljubljen med “hitrimi” kuharicami. Če sta samo dva, ga naredi le polovično količino v manjšem plehu. Zraven eno skledo zelene hrustljave solate, pa kakšno redkvico in malo mlade čebulce z zelenjem vred narezane gor. Pa zraven zvrnita čašico rujnega.
Za sladico pa vsakemu kepico sladoleda polij s kakšno žgano pijačo in flambiraj. Če ti to ne gre, pa samo sladoled s kupčkom kupčkom smetane in srčkom, ki ga s prelivom narišeš na krožnik:)
Priprava takega kosilca ti bo vzela dobre pol urce, peka pa nekaj več.

Lepo praznujta:)

In kaj če mož piščanca ne mara, za solato je le paradižnikovo z jajci (hrustljava zelena ga skomina) in sladoled mu dol visi, flambiran ali ne..?

sam res glupo vprašanje. Naredi školjke je zelo hitro.
Ne mara školjk! ja vidiš,kako glupo je svetovati. Pošlji ga k meni, mu bom jaz že kaj zamesila :-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close