Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj boste pa danes kuhale?

Kaj boste pa danes kuhale?

No, danes bom pa prehitela Aredhel, ker res ne vem, kaj naj skuham.

Meni je tašča že včeraj ričet skuahala.
Srečka jaz, ane? :)))

Tašča in tast sta šla nabirat gobe in sta nam jih prinesla, tako da bom skuhala gobovo rižoto, zraven pa solato, radič in rukolo.

Za vse, ki nimajo časa skuhat in sprašujejo, kako to, da nekateri med tednom kuhamo kosila – jaz sem na porodniški, tako da trenutno si lahko to privoščim. Ko sem v službi pa mi na žalost preostane samo menza oz. gostilna s toplimi malicami.

Jaz sem že sinoči dala iz zamrzovalnika piščančje zrezke. Zdaj študiram kaj in kako naj jih pripravim. Najverjetneje bodo v smetanovi omaki. Mi je ena spodaj dala idejo. Priloga bodo najbrž njoki, ker so hitro pripravijo. In velika skleda zelene solate.

Bograč in “kipjeni knedli”.

Imam še govejo juho od včeraj. Poleg zelenjavno mesna rižota in zelena solata.

Goveja juha z zakuho, kuhan krompir z blitvo in govedina. Sladica pa višnjev zavitek.

Juho in govedino mi je včeraj skuhala mami, zavitek pa tudi.

Jutri bo verjetno zelenjavna juha in sadni cmoki.

V sredo pa kumare v omaki in pire krompir.

Če vreme ni poletno, bo pa hrana 🙂 .

goveja juha, govedina, sladko zeje, zelena solata.

goveja juha, govedina, sladko zeje,restan krompir, zelena solata.

Me pelje mož na kosilo, ker praznujeva eno izmed najinih obletnic. Ravno razmišljam, kaj bi – morda kako ribico…

mesna lazanja + zelena solata

Restan krompir … mi razložiš, ali tako v vašem kraju rečete praženemu krompirju, ali je to kak drug krompir? Pri nas rečemu temu “tenstan” krompir. Me samo zanima,brez slabih misli, verjemi:-)))

Pri nas pa bodo jurčki z jajci, kruh, solata !

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Jaz rečem pražen krompir, včasih restan. Sem iz MB.

Uživaj, dokler lahko: v tem, da si doma, v tem, da imaš malčka, v tem, da lahko kaj skuhaš. Ko boš šla delat, bo vse eno samo hitenje in norenje in težka bo, zato si zdaj vzemi čas za užitek! Jaz se sicer takih reči običajno ne sprašujem, ker je to čisto in samo stvar posameznikov, kaj in kako razporejajo svoj čas in kdaj kosijo, ali je to ob 15., 16. ali 19. uri! Njihova stvar. Midva sva trenutno sama, pa jeva, kadar nama paše ! Ko smo vsi na kupu, jemo ob nedeljah ob 13. uri, drugače pa, ko smo v glavnem vsi doma, če je to ob 18. uri (največkrat je takrat), potem pa ob 18.uri, kuham pač reči, ki so hitro narejene, če imam plan vnaprej, potem naredim že zvečer kakšno malenkost za naslednji dan, drugače pa zgodaj vstajam in že zjutraj kaj malega postorim tudi za kosilo.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Ej, hvala ti, Aredhel, zdelo se mi je, sprašujem pa zato, da si “izpopolnim znanje”, da ne bom mislila, kaj to je za en krompir. Ja, meni je naš “tenstan”, drugače “pražen” krompir zakon! Včasih na čebuli, namočen z juhico (nedelja), včasih kar na maslu z dodano rdečo papriko … wau, danes bom naredila malo takega krompirja poleg gobic … sem lačna kot volk.

Ojej, Aredhel, nisem našla tovjega recepta za špinačnico, pa bi tako rada ta link pripopala dekletom tam zgoraj. Se morda spomniš naslova teme??? Oziroma, mi lahko pomagaš ?

Ja špinačnica sem dala naslov in ga jaz tudi ne najdem, ker sem si ga pozabila shraniti v word format…lol:) bi ga samo prekopirala ponovno.
Nevem kje je.
Morda boš imela ti več sreče…

Sem našla in pripopala na gornji temi. Ej, Aredhel, hvala ti še enkrat, res! Meni je bilo silno všeč, pa ostalim na pikniku tudi.

Hvala, še enkrat 🙂

Bom še en dan napisala za tunin namaz..
Sicer ne dvomom, da no že vsak našel taboljše verzije zas ein si jo priredil 🙂

Mi imamo tudi še juhico od včeraj, zraven bodo pa goveji zrezki v omaki in široki rezanci (oz. še njoki, ker imam rezancev premalo), pa domača mehka solata.

Mislim, da nič.
Bova šla danes ven nekaj pojesti, na kakšno veliko solato ali kaj takega.

No odločila sems e da bom kuhala po ideji mojega 🙂

Kruh z jajčko. Ono, ko kruh pomočiš v jajčko, mleko in jaz dodam še rdečo papriko.

Potem namaz iz skute, tune in mlade čebule 🙂

Pač njegova ideja 🙂

Kremenateljce pa žlikrofe v omaki zram. mmmmm komi čakam

Povejte mi,a pri tej špinaćnici špinačo oz. blitvo prej zmiksate ali samo poparite?

Mah jaz dam kar to zamrznejno špinačo v kockicah.

Če pa imam svežo jo pa zmiksam in malo poparim.

Jajčko…mislim…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close