Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Gorgonzola-katera je ta prava?

Gorgonzola-katera je ta prava?

Zelo rada jem njoke z gorgonzolo. Vendar nikakor ne najdem take dobre gorgonzole, da bi bila omaka takšna, kot jo naredijo v restavraciji. Včasih rata vse preveč vodeno, enkrat je bilo kar nekaj pacasto, spet drugič je bil okus katastrofalen… Katero vrsto vi kupujete?

Delam jo pa tako, da v šalčki zmešam gorgonzolo s smetano za kuhanje in stopim v mikrovalovki (v ponvi se mi vse zazge, ker delam le za eno osebo).

Pri nas prisegamo na Montagnolo z zlatim ovitkom.

mogoče ne delaš omake prav?
ni vse samo v siru. jaz največkrat kar tisto od vindije kupim.
delam pa tako: na ponvi stopim košček masla, dodam pol male žličke moke, da zarumeni, nato na kocke narezan sir, zalijem z mlekom in dodam žlico ali dve kisle smetane, počakam, da se sir stopi. lahko dosoliš, popraš, dodaš drobnjak ali peteršilj

---------- le vent nous portera...

Tudi jaz kupujem Montagnolo. Zdeobim jo v ponev, zalijem z malo mleka in na koncu dodam muškatni orešček in kislo smetano.

Živi in pusti živeti

O pa je…vse je v siru…

Za omako obvezno vzemi gorgonzolo DOLCE (sladko). V Italiji se taka omaka za testenine vedno pripravlja z “dolce gorgonzolo”.

Jaz jo kupujem v Trstu, sem jo pa zadnjič vidla tudi v Lidlu.

Poskusi jo pripraviti drugače. Raztopi maslo, zalij s sladko smetano, da zavre, začini (sol, poper, muškatni orešek – pač po okusu), potem pa odstavi z ognja in šele nato dodaj na koščke narezano gorgonzolo.

Ponavadi ljudje delajo napako, ko dajajo gorgonzolo v vročo ponev, da se zažge in dobi slab priokus. Mora se topiti počasi na zmerni temperaturi in ne na silo, sicer spusti vso maščobo ven.

V restavracijah pa včasih naredijo le smetanovo omako in gorgonzolo šele na koncu na krožniku naribajo čez, da se nežno raztopi.

ves katera – dor blu. ta je super. pa na majhnem ognju raztopi in dodaj kislo smetano..se res lepo stopi in preliv je super. sam ne cmari je predolgo..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close