Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika iz posušenega biskvita?

iz posušenega biskvita?

Kaj lahko naredim iz posušenega biskvita? (navadni, rumeni biskvit)

Zaželjene kakšne dobre ideje, ker meni padejo na pamet samo kakšne kroglice, to pa ravno ne bi delala.

HVALA za ideje, da ne pišem potem spodaj še 100x hvala :)))))))))

a ni v punč kockah nadev iz suhega biskvita in dodatkov?

samjo bo treba še svež biskvit spečt.

Grmado. Poglej na kulinariki.

Evo jaz bi namesto brownija uporabila tvoj biskvit in ga prepojila za mlekom
Sestavine:
2 čokoladna pudinga
5 žlic sladkorja
2 žlici mletega sladkorja z vanilijevim sladkorjem
7 dl mleka
1/2 l sladke smetane
1 browni (cca. debel 1 cm, dolg 15 cm, širok 10 cm)

večja skodelica malin ali jagod

Iz 7 dl mleka skuhamo oba pudinga (uporabimo 5 žličk sladkorja). Preden se puding ohladi, mu dodamo polovico stepene sladke smetane, v katero zmešamo mleti sldakor z vanilijevim sladkorjem in ohladimo na sobno temperaturo.
Browni narežemo na kocke 2 X 2 cm. Lahko ga spečete sami ali kar kupite v trgovini.
Ko se puding ohladi, nalagamo v posodo: browni, nato del smetane, puding in maline, spet browni, puding, smetana in maline.

Pa dober tek.

Jaz tudi svetujem grmado.
Jaz sicer prave grmade ne delam, ker en ne bi orehov, drugi ne bi rozin, zato sem zadnjič le dobro namočila biskvit, prelila z vanilijevim pudingom in ohlajeno premazala s smetano in posula s kakavom.
Sem pa porabila ostanke biskvita, ki jih zamrznem, ko mi ostanejo od izreza kakšne torte.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

jaz sem pa zadnjic biskvit nalomila in dala v posodo plast biskvita, ga malo namocis s kompotom, potem das narezane jagode in zelo dobro stepeno smetano in vajo ponavljas dokler ne porabis vsega. daj zadosti jagod!! in v hladilnik, potem pa to delis po kepicah kot sladoled, lahko dodas zraven se kepico sladoleda in bo odlicno. Vsaj pri meni je takoj zmanjkalo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close