Najdi forum

tortilje

Zanima me, če ima kdo kak dober recept za tortilje? Predvsem me zanima s čim naj jih napolnim? Tortilje sem že kupila, imam še salso, kaj pa naj dam v nadev? Najrajši bi jih naredila s piščancem, kaj naj dam še zraven, da bo fajn? Se priporočam za kak dober recept.

Če ti bo tale spletna stran kaj pomagala.

http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept_index.asp

Drugače pa tudi jaz komaj čakam odgovore forumašic.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Obvezno čebula, meso, paprika, paradižnik.
Potem pa po želji še kakšne bučke, rdeč fižol, koruza …
Začiniš z mešanico začimb za mehiške jedi oz. s čilijem, soljo in kuminom (to je orientalska kumina, z našo nima veze). Pa pri nas obvezno s svežim (oz. zamrznjenim) zelenjem koriandra.

Potem tortilje segreješ. Lahko v MV, ampak meni je bolje, če vsako posebej mal popečeš v ponvi, premažeš s kislo smetano, nadevaš z nadevom in potreseš z naribanim sirom. Lahko dodaš še olive.

Bistvo je v začimbah.

Zraven lahko postrežeš salso, guacamole, kislo smetano, fižol, zeleno solato, riž … Ni pa nujno, lahko tudi samo polnjene tortilje.

omakce;

– posebej v posodico spasiram fižol s česnom – pogrejem
– če imam avokado naredim omako guakamole (avokado + kisla smetana)
– salsa omako (kupljena)

nadev za tortilije …

prepražena čebula, majhni koščki piščančjega mesa, malo rdečega fižola, sveža paprika, koruza, malo salse … vse to zmešam z rižem

posebej v posodicah pripravim omake (zgoraj) + očiščeno in na rezance narezano zeleno solato …

pogrejem tortilije vsako posebej v ponvi

vse to dam na mizo in si tortilijo vsak sam napolni po želj, zavije v servetek in pohamsa …

to je najenostavnejša in najhitrejša varjanta … rabiš cca. 20 minut.

http://www.mojirecepti.com/recept/piscancje-fajitas.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close