Kaj boste pa danes skuhale?
Ma daš olje (olivno) oioeažiš svež paradižnik, dodaš kapre ali kaprine cvetove lahko tudi olive, nato česen (kar nekaj) potem na koncu dodaš par inčunov in še malo popražiš.
jaz dodaž še svežo baziliko (zeleno in redečo), rožmarin, pehtran in timjan.
Sol in poper. Včasih dodam še žlico balzamičnega kisa. Z soljo pazi, ker so inčuni že full slani.
Nato skuham polžke ali peresnike in jih zmešam z omako.
Nama je to zlo dobro 🙂
Čist nič skledo zelene solate, fižol,paradajz,jaz imam do večera kuhanja dovolj, vroče na morju za pop— , kuhala sem v avtu. Zvečer se bomo pa pogovarjal lahko, haha, me pa zanima, a še kdo ima zraven filanih paprik zeleno solato. Jaz nikoli v življenju ne naredila, ne dobila, ne videla. Pa to ni kakšna kritika, ampak mi je čudno,Jaz ponavadi,pire, kruh,krompir v kosih, pol se pa že skoraj neha. A ve tudi solato zraven, meni osebno, to ne gre.Pa ne rabim komentarjev v smislu,ja zakaj pa ne, vsak kot želi,ampak odgovor na vprašanje: ste že kdaj jedli zeleno solato k filanim paprikam. Jaz prva: nikoli. Kaj pa ostale.A gre skup?
Če so paprike filane z mesom in rižem je celo bolj smiselna solata, kot krompir, sploh, če je veliko riža.
Pri nas je navada, da se postreže filane paprike (več mesa in malo riža) s krompirjem (pire ali kosi)+solata
Za večerjo pa če ostanejo paprike, s kruhom in veliko omake-tukaj pa meni zelena ne gre najbolje-če bi mi jo pa ponudili, bi jo pa z veseljem pojedla, kar samo, za predjed:)
Forum je zaprt za komentiranje.