Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj boste pa danes skuhale?

Kaj boste pa danes skuhale?

No kaj pa bo danes 🙂

Jaz menda neko pašto z omakico, ki se jo bom sproti spomnila ali pa malo od Jamija knjigo na hitro preletela… Imam lepe paradižnike in enkaj paprike… Kakšne inčune še dodam in kapre pa mislim, da bo.

Kaj pa ve?

Mi kuhamo zelenjavno rižoto s puranjim mesom, ravno tolko da zadiši, pa juho in solato

he, he, jaz sem naredilo spomladansko mineštro po Jamieju

Nič.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Fižolovo juho in burek

Jaz tudi zelenjavno rižoto z rjavim rižem (bučke, korenček, grah, šparglji…), zelenjavna juha in zelena solata z redkvico.

spet riž s špinačo in arašidi-je tak hitro in še dobro

filano papriko in zeleno solato

Jaz pa špagete z kremaso paradižnikovo-česnovo omako. Njamiiii!!!!!

Lupa kako se naredi riž z špinačo in arašidi? Meni so arašidi noro dobri, nisem pa še jih jedla v kakšni jedi. Plissssssssssssssssssss povej.

Jaz se pa spomnim, ko je v LJ še bila vege restavracija Hestia (menda bolj indijsko usmerjena), so pogosto bile na sporedu take jedi – kombinacija žitaric in oreškov, npr. rižota z arašidi, indijskimi oreški ipd., in res zelo dobro paše skupaj!

najprej spražim zdrobljen koriander, dodam riž, malo spražim, dodam nasekljano špinačo, ki sem jo prej poparila, še malo popražim, zalijem in skuham do konca, šele nato solim in dodam arašide

oreščke lahko daš v katerokoli jed, jaz arašide najraje dam med na hitro popraženo zelenjavo. Morajo pa se prepražiti tudi arašidi, da dobijo še boljši okus … (ali indijski oreščki ali katerikoli drugi oreščki)

a meni lahko kdo pove kaj naj naredim z inčuni in kaprami?? rada bi kaj res dobrega 🙂

Ma daš olje (olivno) oioeažiš svež paradižnik, dodaš kapre ali kaprine cvetove lahko tudi olive, nato česen (kar nekaj) potem na koncu dodaš par inčunov in še malo popražiš.
jaz dodaž še svežo baziliko (zeleno in redečo), rožmarin, pehtran in timjan.
Sol in poper. Včasih dodam še žlico balzamičnega kisa. Z soljo pazi, ker so inčuni že full slani.

Nato skuham polžke ali peresnike in jih zmešam z omako.

Nama je to zlo dobro 🙂

Hrenovke in paradajz:)

Aja, lahko dodaš še kakšno žlico kisle smetane.

Čist nič skledo zelene solate, fižol,paradajz,jaz imam do večera kuhanja dovolj, vroče na morju za pop— , kuhala sem v avtu. Zvečer se bomo pa pogovarjal lahko, haha, me pa zanima, a še kdo ima zraven filanih paprik zeleno solato. Jaz nikoli v življenju ne naredila, ne dobila, ne videla. Pa to ni kakšna kritika, ampak mi je čudno,Jaz ponavadi,pire, kruh,krompir v kosih, pol se pa že skoraj neha. A ve tudi solato zraven, meni osebno, to ne gre.Pa ne rabim komentarjev v smislu,ja zakaj pa ne, vsak kot želi,ampak odgovor na vprašanje: ste že kdaj jedli zeleno solato k filanim paprikam. Jaz prva: nikoli. Kaj pa ostale.A gre skup?

sparglji s holandsko omako ( kupljena in doma izboljsana), slan krompir in zelena solata, sladica jagodna rolada

Se ti da napisat ecept, prosim.

Jaz pa danes pečem piščančje bedrce in krompir, pa zelena solata bo zraven.

Jaz sem, v službeni menzi. 🙂 Zeleno solato smo vedno dobili zraven.
Meni paše.

tudi ne

Če so paprike filane z mesom in rižem je celo bolj smiselna solata, kot krompir, sploh, če je veliko riža.

Pri nas je navada, da se postreže filane paprike (več mesa in malo riža) s krompirjem (pire ali kosi)+solata
Za večerjo pa če ostanejo paprike, s kruhom in veliko omake-tukaj pa meni zelena ne gre najbolje-če bi mi jo pa ponudili, bi jo pa z veseljem pojedla, kar samo, za predjed:)

Zraven polnjenih paprik tudi jaz nisem še nikoli jedla ali dobila v restavraciji še solate.

Meni tudi k pici ne paše. In nekatere moje sodelavke se v službeni menzi pritožujejo da ni solate zraven segedina?!

Je pa tudi res da nisem oboževalka solat. Mi pač ne pašejo.

Danes so bile čufte v paradižnikovi omaki, pire krompir in zelena solata.
Jutri bo piščančja obara in krofi, če bom pri volji 🙂

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

http://www.mojirecepti.com/recept/palacinke-s-puranjim-mesom.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close