Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pesto genovese

Pesto genovese

Ali je pri pripravi original omake zares potrebno dodati ovčji sir?

ja, pecorino.

Se ga dobi recimo v Mercatorju, Sparu?

Ja, pecorino – parmezan iz ovčjega mleka.

Veš, da ne vem, če ga imajo pri nas. Ga nikoli ne iščem, ker si vedno naredim zaloge, ko kupujem v Italiji. Mogoče bi ga imeli v kakem večjem in bolje založenem supermarketu.
Pa ne se preveč sekirat, če ga ne najdeš, boš pa samo z navadnim parmezanom naredila.

Marmoljadka, a pinjole pa verjetno dobim na tržnici oz. tam kjer prodajajo suho sadje?

Sigurno ga ima v Ljubljani v pokriti tržnici, Papavero, tisti, ki imajo raviole in testenine.
Ker moraš vzeti staranege, v trgovinah ga sicer občasno imajo, a bolj mlado različico, ki pa ni ravno primerna za pecorino.
Drugače je pa s parmezanom ravno tako dober. Pa tudi mandeljni so kar dober približek za pinjole.

Pinjole se dobijo v vsaki večji trgovini (zraven različnih oreščkov).

Pecorino imajo v Leclercu, Sparu, Mercatorju…pač teh večjih štacunah.

To je že res, samo ta za pesto ni primeren, ker je premlad. Mora biti staran in na pogled imeti tako strukturo kot parmezan.

saj ga imajo, jaz sem ga v šparu že večkrat kupila

To je že res, samo ta za pesto ni primeren, ker je premlad. Mora biti staran in na pogled imeti tako strukturo kot parmezan.[/quote]

Ja, kako to misliš? Saj nimajo samo enega. V Leclercu ga imajo več vrst. Vzameš pač bolj staranega.

To je že res, samo ta za pesto ni primeren, ker je premlad. Mora biti staran in na pogled imeti tako strukturo kot parmezan.[/quote]

Ja, kako to misliš? Saj nimajo samo enega. V Leclercu ga imajo več vrst. Vzameš pač bolj staranega.[/quote]

Za Lecler ne vem, ker sem bolj malo tam, ampak ta, ki ga imajo v šparu in mecatorju je take skoraj snežno bele barve, mora biti pa rumenkasto-rjav.
Če ne dobiš ta pravega pecorina, je še vedno bolje, da vzameš parmezan, kot pa premal zrel pecorino.

saj lahko daš zbrinc ali kaj podobnega, no…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close