Kaj je s temi jagodami?
Prejšni teden sem kupila jagode v Mercatorju. No, saj iste nalepke na zavojčkih vidim v Sparu in Lidlu, da ne bo izpostavljen trgovec. Saj poznate, tiste, ki jih lifrajo iz Italije.
Ene pet velikih smo pozabili, odrinili zavojček daleč zadaj na polici v hladilniku. In danes pucam hladilnik in po sedmih dneh od nakupa so še enake po videzu in okusu (samo poskusila sem eno, sicer me je pa minilo do njih), kot ob nakupu. Groza … kot bi bile plastične. Imajo okus, lep vonj. Domače z vrta plesnijo naslednji dan.
Mislite, da se bomo ob taki hrani konzervirali tudi sami in pri 80. izgledali kot štiridesetletniki?
V bistvu me zanima, če katera ve, s čim tretirajo te jagode, da jim tako podaljšajo “svežost”?
Ja, branjevka na placu samo kupi te jagode po 0,99 in jih proda po 6 €. Tako delajo z vsem, solato, paradajzi, jajci, itd. Mi je ena od branjevk povedala, kolk je folk butast, pa kupuje kao17 sveže, domače, je pa vse kupljeno na veletržnici, prešpricano in strupeno. Samo ljudje se dobro počutijo, če plačajjo 6x več.
Če ne ločiš med temi po 0,99 pa pri branjevki, ja pol te pa res lahko vsak nategne, ali pa imate dobre branjevke. Ne govori neumnosti, prosim.Res sem blond, ampak bolj temen odtenek.In to ti je povedala branjevka, pri kateri redno kupuješ, a ne. Dej ne ga srat, prav smešiš se. Pa daj gajbivo plastike, velike,trde,precej bele pa gajbico od tele,kjer kupim jaz. Ja če pa pol še tole govoriš, pol pa itak nima smisla. Pa ne jej več, ti že strup izza nohtov ven leze.
Forum je zaprt za komentiranje.