Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kje tečaj kitajske kuhinje

kje tečaj kitajske kuhinje

z možem in sinom se nikakor ne moremo naveličati kitajske kuhinje, mož mi je celo danes rekel, da bi tak lahko jedel vsak dan. Ker pa vsak dan ne moremo jesti v restavraciji, sprašujem, če izvajajo kje tak tečaj, da bi se naučila pripraviti tako mehko in sočno meso in zelenjavo.

Ja kitajska kuhinja je pa res dobra.Kuhani kužki in mucki ter ostale živali mučene in potem predelane za “obed”.Hvala lepa!Glede zelenjave in njihovih začimb pa naše telo ni vajeno in reagira s drisko in krči v trebuhu.Pa tudi čistoča v kuhinji kitajskih kuharjev je slabša od balkanskih pekačev bureka in čevapčičev.

Lilika, kje pa si ti bila v kitajski restavraciji, da ti je pustilo take hude posledice? Ali pa preveč nasedaš govoricam. Osebno ne poznam nikogar, ki bi mu hrana iz kitajske povzročila take probleme, kot ti razalagaš.

Glede higiene sem jaz skeptična za vse restavracije, je pa res, da ker mi je hrana dobra, grem včasih v kitajsko, v mehiško, pa še kam. Še celo v kakšno slovensko domačo gostilno:) Pa čeprav v lokalih mesa ne jem.

Odgovoriti pa ne znam, bi pa tudi mene zanimal odgovor na vprašanje, zastavljeno v prvem postu.

Pri kitajski kuhinji je super to, da se vsa svinjarija prepeče (če pač kaj svinjarije je), ker so v voku tako velike temperature.

Če vtipkaš v googla tečaj kitajske kuhinje dobiš naslednje stvari:

http://www.chen-sn.si/dokumenti/Porec%202007%20jesenska%20vabilo-BP.pdf
http://www.chen-sn.si/dokumenti/Delavnica%202008-program.pdf

Pa nekje sem prebrala, da Goljat organizira različne kuharske tečaje. Tudi kitajsko kuhinjo. Malo spremljaj njihovo stran.

Chen Shi Ning je predvsem učitelj tai chija. In tabori, ki jih občasno organizira, so namenjeni njegovim učencem te veščine in se večino časa tam ukvarjajo s tai chijem. Če se kaj učijo kuhati, se bolj tako malo za zraven. Sicr je pa krasen človek, in če bi on kje organiziral tečaj kuhanja,bi jaz zagotovo prišla:) Za tai chi pa nimam obstanka, sem vadila to nekaj časa, pa sem bila takrat za to premalo skoncentrirana, zrelaksirana ali kaj.

Toliko bi jaz imela za povedati k linku, ki ga vrne google:)

Jaz sem le videla, da imaj zraven tudi tečaj kuhanja. Je pa zraven številka in mogoče bo punca dobila kaj več inf če ga pokliče???

Ja, je tečaj, samo zgleda, da se moraš udeležit kar cele delavnice. Goljat pa od decembra ne organizira več tečajev, ker je šel v pokoj in prodal delavnico.

Sama večkrat pripravim kosilo po kitajsko, ampak to je približek, čeprav je okusno. Kitajci meso mehčajo s kemijo in pečejo na zelo visoki temperaturi. Pred leti so imeli znanci “otvoritev” hiše in povabljencem je kuhal pravi kitajski kuhar. Samo ne vprašajte, kaj je naredil iz njihove bele kuhinje. V glavnem, nikoli več ni bila bela.

Hm, sama meso, ko ga pripravljam po kitajsko/tajsko, vedno nekaj časa pustim v marinadi, v katero med drugim dodam tudi sojino omako. Meso je po dveh urah neverjetno mehko in sočno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close