Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečen krompir-je škodljiv

pečen krompir-je škodljiv

Odkar se kupi ta nov krompir, vsak drug dan jemo pečenega v pečici, ker ga neznansko obožujemo. Spečem ga na malo olivnega olja, narežem na kose, nič ne olupim in spečem v glineni posodi.
Zraven je včasih samo solata, včasih spečem kakšne čevapčiče ali piščanca.

Pa me zanima, ali je tako pečen krompir zelo škodljiv?

Pa še kakšno idejo, kaj naj naredim zraven napišite, prosim.

Ja je. Ker pri pečenju nastane snov, ki povzroča raka.

A še ne veš, da moraš jesti samo bio eko surovo ali dušeno sadje in zelenjavo???? :-))

Pojma nimam, zakaj bi bil škodljiv. Vprašanje sicer, koliko ima v sebi hranilnega in verjetno ga ni pametno kombinirati z beljakovinami, sicer pa se mi zdi s solato to v redu obrok.

ali pa sploh nič. 🙂 ane katka.

za crknt. vedno bolj pretiravate. js mam tut ful rada pečen krompir iz pečice. in ga ne dam za noben denar, v bistvu ste mi dali idejo za kosilo. jupi.

Ma kere bolane…

Ja vse je škodlivo, vse nas bo pobralao…

Najbolj škodljivo pa je dihat, kisik je najhujši in najbolj strupen – ta nas res ubija!!!

Ma jejte krompir in solato, to je super… Če ješ kaj ti paše je najbolje…
Zrven kaj vem, naredi sataraš recimo…

Ah, daj nehaj no.

Edino namesto olivnega olja vzami npr. kokosovo mast – je veliko bolj zdrava + olivnega olja ni priporočljivo segrevat.

Najbolj škodljiva je maščoba na kateri se peče krompir. Z malo olivnega olja pa ne more biti hudo škodljiv. Dodaj še vejico rožmarina. Zelooo paše :-). Pa dober tek in brez slabe vesti.

Živi in pusti živeti

Ja, je škodljiv za moj želodec, ker ni zdaj na moji ampak tvoji mizi.Njami,dober tek

Tudi to za olivno olje naj bi bilo bolj blabla. Da bi bilo olivno olje strupeno, ga je treba namreč segret na temperature, ki jih v naših kuhinjah ne vidiš.

Ne ne gres, da postane strupeno, ampak tisto “zdravilno moč” zgubi… potem pa je skoraj tako kot običjno, razen boljši okus seveda.

Ma saj imate vse razloženo v novejših kuharicah.

Kako novejših pa? Jamie Oliver je vse delal z olivnim oljem, pa ni dolgo, kar je bil aktualen. :))

Ja saj…

Ma rečmo 5 let stare,…

Kje se pa dobi kokosova mast?
Pa ima okus po kokosu? Ker kokosa ne maram glih.

Jaz sem enkrat kupila kokosovo mast (srednjega cenovnega razreda). Ma mi je smrdelo po kokosu in tudi okus je bil močan po kokosu, da sem ga samo stran vrgla.

Baje pa da tisti najdražji nima ne okusa ne vonja. Ampak je pa tako drag, da te na rit vrže, tako da “ne, hvala”.

Če prav vem, nastane ta snov samo pri pečenju na žaru (z ogljem!).

Olivno olje ima šibkejše kemijske vezi (prav tako vsa ostala rastlinska olja) zato hitreje pri visokih temperaturah razpade na škodljive spojine – rakaste transmaščobne kisline. Zato uporabljajte kokosovo maslo in bo OK ker zdrži višje temperature.

B Mercatorju so jo imeli… nevem, če še imajo. Nima okusa po kokosu.

Ma delaj na olivnem saj ni strupeno, ma to kvasijo eni, ker nimajo kaj druga za počet.

Point v tem, da je ta krompirček tako dober je v tem, da je ravno z olivnim, ker da vredu okus.

Če imaš kakšna sveža zeliđšča jih komot dodaš, pa še malo popopraš…

Ne se ozirat na takšne bedne pripombe.

Pa saj to pravim. Da so ugotovili, da temperature v kuhinji niso dovolj visoke, da bi prišlo do tega procesa.

Eden – Cocosfett – dobi se v Mercatorju, Biotopic-u in morda še kje.
250 g stane okrog 2 eura in je za zelo dolgo. Nima nobenega okusa in vonja po kokosu. Sploh nima okusa in vonja.

Izgleda pa takole:
http://www.eden.de/eden/produkte/Fette/oel_fett/cocosfett.php

Še ena 456 mi lahko daš kakšen link, da si preberem.

http://www.maxximum-portal.com/sportna_prehrana/mascobe/osnove_o_mascobah_v_prehrani

Na še tale super pečen krompirček ste pokvarile s transi, omegami, lipidi, ma pejte se solit. Knjige v kot pa nad krompir, pa raje umrem od pečenega krompirja ko pa od riževih vafljev.Haha,umrl bomo pa vsi, samo eni bolj zdravi drugi manj.

Kolikor sem jaz brala je pečen krompir naravnost zdravilen! Ob pečenju krompirja se razvije folna kislina, ki tudi ščiti naše telo pred rakom. Samo krompir je treba jesti neolupljen in pečen raje na malo masti, kot na olivnem olju.
Sicer se pa olivno olje pri kuhi vedno daje na koncu, če je le mogoče. (beri 007). Jamie je celo cvrl na olivnem olju kar je popolnoma zgrešeno!
Sama rada uporabim kokosovo mast, kadar se mi zdi, da olivno olje raje ne bi; kokosova mast vendarle malo, vsaj meni, lepo diši. Kupim ga kar v DM.

Karkoli ješ, če je v mejah normale, je OK. Nima veze, a je mastno, sladko, bio ali ne – dokler ne pretiravaš, ješ pestro hrano in vsake toliko kakšen “greh” ne bo nikomur nič.
Tudi če se dejansko razvijajo neke “strupene” stvari – koliko jih pa je? Toliko, da bo štiričlansko družino pobralo, če zmaže kilo takega krompirja? Ah dejte no…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close