Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kandida – nadomestek kruha

Kandida – nadomestek kruha

Kaj pravite: Ali lahko pri dieti proti kandidi zamenjam kruh z riževimi kruhki?

Informacije na internetu so zelo različne. Nekateri pravijo, da je treba riž izločiti, nekateri ga dovolijo v zmernih količinah.

Moja kolegica jih je jedla.

Ojla,

predvsem je teba bistveno znižati količino vseh ogljikovih hidratov (kruh, krompir, testenine, sladkor) v hrani in povečati delež zelenjave.

Kajti hidrati so hrana za glivice, več ko je hidratov v hrani, bolj veselo se kandida razmnožuje in dela težave.

V praksi zgleda to takole: krožnik za kosilo – en velik kup zelenjave, en mali zrezek ali riba pa dve žlici hidratov.

So pa riževi kruhki boljši kot kruh, ker se za peko kruha uporablja kvas.

Kruh nasploh ni zdravo živilo, enako kot mleko. Na žalost.

lp

Lahko ješ- najbolje, da so iz polnozrnatega riža. V bistvu se ti kruhki priporočajo. Preberi si knjigo Zmote in resnice o kandidi. Na forumu zdravilstvo se veliko tem drži okrog tega. Tam gor je res ooogromno informacij.

Jaz sem jih jedla.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Riževe kruhke seveda lahko ješ, vendar zlepa ne nasitijo.

Edini kruh, ki ga smeš jesti, je tale: zmešaš 20 dag bio pirine moke (kupiš v Mercatorju), 20 dag ržene moke, 1,5 dcl navadne vode, 1,5 dcl radenske, sol (najbolje zeliščna iz trgovine Jablana v BTC – tudi sicer uporabljaj raje to sol namesto navadne)), namesto kvasa dodaš bio pecilni prašek iz vinskega kamna (kupiš tudi v Merkatorju). Pečeš eno uro na 200 stopinj.

Tako kot riževih, tudi tega kruha ne smeš jesti v neomejenih količinah. Tale količina (hlebček tehta približno pol kile) naj bi zadostovala za dva do tri dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close