banalno vprašanje – maskarpone
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › banalno vprašanje – maskarpone
Rada bi delala tiramisu in ne vem kje kupim “maskarpone” oz. kje le tega najdem v trgovini, kako zgleda in kaj to pravzaprav je??? Res ne vem!
Prosim za pomoč.
Hvala
Najdeš ga v hladilniku. Ponavadi je pakiran tako kot skuta, taka ovalna posodica s prozornim pokrovčkom spodaj pa zaprt s alu foljo. Ponovadi je postavljen blizu skut.
Dobiš ga v vsaki večji trgovini, običajno je poleg skute in gor piše moscarpone. Meni je za tiramisu najboljši Škofjeloški.
Dobiš ga pa zapakiranega v škatlici kot skuto.
Izgled kot neka fina skuta ali sirni namaz…. nekaj podobnega.
hvala punci, zlati sta
Se lahko priključim?
Za kaj pa se uporablja mascarpone?
Ga namažem na kruh?
Ali dam v zavitek, rulado, štruklje?
Jaz bi samo še to dodala, da ga pojdi iskat v Hofer, ker je v “naših” trgovinah svinjsko drag, skoraj 3x dražji kot v H.
jaz ga ponavadi kupim v Lidlu, ker v najbljižji trgovini (tuš) ga nimajo.
uporabljam pa ga izdelavo kreme za torto.
Lahko ga tud na kruh namažeš…. je ful dobr.
mascarpone je v osnovi sir…za lažjo predstavo kako bi ga uporabili. Najbolj znana je uporaba pri sladici tiramisu.
meni pa za jest ni dober, v tiramusuju pa je odličen.
k72, kako pa narediš kremo za torto?
mm
jaz dam pol kg maskarponeja, četr kg skute enih 5 dag sladkorja v prahu. to je osnova.
včasih samo to,
včasih dodam malo sadja in malo likerja…………npr. višnjev liker in višnje
eurospinu je najcenejši
k72, hvala za info!
ker imamo celiakijo, mi je včasih jažje kar biskvit speči, kot pa ene navadne piškote kupiti, pa še ene brezglutenske piškote, ki so jasno zasoljeno dragi, pa potem dvojno sestavljati…
bom poskusila, samo brez alkohola…
mm
Forum je zaprt za komentiranje.