Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Začetnica – priprava kurjih bedrc

Začetnica – priprava kurjih bedrc

Oj! Kako na preprost način in ne prekaloričen, naredim kurja bedrca?

Koliko časa se pa pečejo? Hvala vam in lp!

Spaniraj jih. Najprej jih daš v moko, nato v jajco in na koncu še v drobtine. Ocvreš jih v olju. Lahko jih pa samo na malo olja spečeš. Tako dodaš česen, sol in vode. Ko vod izhlapi in postanejo zapečene, so gotove.

Meni so najbolj všeč iz pečice, s soljo, česnom, papriko in malce rožmarina. Zraven krompirček, njama.
Pred jedjo pa najdebelejšo malo prereži blizu kosti, pa boš videla, če je zadosti pečena. To je pri perutnini zelo pomembno.

Namažeš jih z mešanico gorčice, soli, paprike in česna v prahu. Daš pečt v pečico (peki papir na pekač, da je čim manj za pucat). Pečeš dobre pol ure pol ure na 220. Lahko pa tudi več na bolj vroče, da so bolj hrustljave, odvisno od okusa.

Pozabila povedat: jaz jih že pred peko malo zarežem pri najdebelejšem delu.

Moj način je najbolj preprost.

Posolim in dam v naoljen pekač. Pečem na 175 dokler niso zlato zapečene in hrustljave (45-60 minut).

Bolj kalorično bi že težko bilo:)

Eden od možnih načinov: olupiš kožo (ker je kalorična in ni zdrava), posoliš, naoljiš ponev z oljčnim oljem, zložiš noter bedrca (kar v hladno, spotoma prižgeš, medtem ko zlagaš), narežeš dve čebuli na večje kose in te kose tudi zložiš v ponev zraven bedrc. Lahko dodaš kakšne začimbe, poper, žajbelj, timijan. Opečeš po eni, nato še po drugi strani, zaliješ z malo vina, počakaš, da izpari, potem zaliješ z vročo vodo, pokriješ in dušiš do mehkega (cca 20 min).

hvala

Kurjim bedrcam odstraniš kožo, jih posoliš (vegeta), začiniš še z začimbo za piščance, nato jih premažeš z gorčico (zadnjič sem jih premazala z gorčično majonezo- s semeni (dobila v Lidlu) = bilo je ODLIČNO), čez vse poliješ z 2-3 žlice olja. Naj počiva cca 1 uro.
Nato na malo maščobe (jaz dam 2-3 žlice masti – rastlinske) bedrca nahitro zapečem, da dobijo lepo barvo, nato jih zalijem z navadno vodo, na srednje močnem ognju pečem (bi lahko rekli da se celo “kuhajo” v vodi) tako dolgo, da se voda pokuha, nato zmanjšam ogenj in na rahlem ognju popečem na zlato-rjavo barvo.
Bedrca do sočna in zeeeeeelo okusna!
Zraven najbolj paše riž!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close