bučke v omaki
Malo heca mara bit:)
Na oljčnem olju popražim čebulo. Gor naribam bučke. Tenstam enih 10 minut.
1.način:
Dodam ali kislo smetano ali smetano za kuhanje ali tamar sir. Začinim s karijem. Malo povrem in to je to. Najraje jem s testeninami. Naš pa z mesom.
2. način:
Bučke poprašim s papriko v prahu, dodam malo paradižnikove mezge (tako kot za golaž) in žličko smetane.
Ma vse te zelenjavne omake so simpl in po istem principu. Bistvo je v tem, da pač bučke narežeš ali pa naribaš in popražiš, dodaš pa kar pač želiš. Lahko kombiniraš še s kako drugo zelenjavo, recimo s papriko ali paradižnikom, jaz jih popražim na česnu in čebuli. Seveda dodaš malo vode, da se zmehčajo in pokuhajo.
Potem pa dodaš začimbe po želji, jaz majaron, poper, kako baziliko.
In to je to. Malo eksperimentiraj.
na olju popražim čebulico, dodam na tanko narezane bučke, česen, to ene 5 minut pražim, posolim, popopram, potem pa – ali dodam kislo smetano (samo premešaš, vret ne sme več), ali pa na koščke narezan paradižnik in papriko. To je sicer bolje delat poleti, ko je paradižnik res slasten in je nekaj od njega, ne pa tele brezokusne rdeče plastične žogice, ki se kupijo zdaj 🙁
Mi imamo tako omako najraje zraven pečenega krompirja iz pečice.
Na olivnem olju popražim čebulo, dodam na kocke narezane bučke in precej na lističe narezanega česna, malo podušim, dodam konzervo pelatov s sokom vred (pelate sesekljam), posolim (lahko dodaš tudi jušno kocko) in začinim s provansalskimi začimbami. Preden postrežem, primešam veliko sesekljanega peteršilja. Zraven ponudim pire krompir ali kuskus ali popečeno polento.
Forum je zaprt za komentiranje.