Testo za jabolčni “štrudl”?
Ti bom poskusila napisat, čeprav jaz delam bolj po občutku.
Približno 40 dag moke, 1/2dl olja, topla voda po potrebi, malo soli- moko daš v večjo skledo, malo soliš, v jamico daš olje, vodo in počasi vmešaš moko, ko testo toliko pogneteš, da gre stran od sklede in rok, ga na pultu še dobro pregneteš – vsaj kakih 10 minut, da je res voljno pod rokami,lahko ga tudi 100x vržeš ob pult, hlebček namažeš z oljem in daš v hladilnik za pol ure.
Jaz ga potem razdelim na dva dela in na začetku malo razvaljam, potem pa razvlečem čisto tanko, če so debeli robovi jih razvaljaj ali odreži.
Naj ti dobro rata!
Vržeš moko in vodo v multipraktik, malo soli, žlico olja in kisa – da se lepše vleče. Jajce se da v testo, če se kuha – za štruklje. Vode dodaš po potrebi, odvisno od vlažnosti moke, dva deci se mi zdi za trideset dek moke preveč. Ko nastane v multiju lepa kepa, jo pogneteš še z rokami in daš v pooljeno plastično vrečko počivat na pult, nikakor ne v hladilnik, ker se mrzlo testo ne bo lepo vleklo. Dalj časa počiva, lepše se bo vleklo.
Recept za testo sestre Vendeline:
30 dag presejane moke
1 žlica olja
1 žlička soli
1 jajce
1,5 dcl mlačne vode
Testo dobro pregneti in ga pusti počivati vsaj 1/2 ure, se ti bo pa še lepše vleklo, če bo počivalo kakšni dve uri, tako kot meni danes. Sem ga razvlekla čez celo mizo, brez ene same luknje.:-)) Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.