Najdi forum

KUHANJE JAJC

ZDRAVO,MI LAHKO KATERA DA NASVET,KAKO SKUHATI JAJCA,DA NE RAZPOKAJO?PA ŠE TO:ALI JAJCA PREDEN JIH DATE KUHAT OPERETE?

HVALA IN LEP POZDRAV!

Jajca daš v hladno vodo in potem počasi segrevaš do vrenja. Nato jih kuhaš na najnižji temperaturi.

Ja, jih malo operem, da ne razpokajo pa se dajo kuhat v hladno vodo, in paziš, da preveč ne vrejo. No, še en nasvet sem pobrala tule na forumu, da vodo posoliš, da tako lupina postane bolj prožna, ali mehka, sem že pozabila:).

BTW, jajca kuhana v rdečem vinu, na žalost je zmanjkalo terana in refoška, smo uporabili kar navadno rdeče vino, SO KRASNO ČUDOVITA:), letos je cel0 prvič poknila samo ena:), jeeeej!!!

Preveč se hvalim:):):):).

Fino pobarvajte jajčka!

Če nočeš da pokajo potem morajo imeti sobno temperaturo, ko jih daš kuhat. Meni tako nobena ne poči.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

kot pravijo predhodnji, le da soliš šele takrat ko zavre, drugače boš veliko dlje čakala da sploh zavre
pa lepe pisanke 😉

Jaz sem pa dala dve žlici kisa v vodo (in nič solila). Jajc sem dala v posodo toliko, da niso imela prostora za premikat. Pa pustila sem jih prej 1 uro na sobni temperaturi in dala kuhat v mrzlo vodo, vreli so počasi.
Noben ni počil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close