Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhanje šunke

kuhanje šunke

Pozabila sem, ali je potrebno dati šunko v vrelo vodo ali v mrzlo. Mi lahko katera lepo prosim pomaga?

Če hočeš šunko – v vrelo, če hočeš juho – v mrzlo.

tudi jaz vsako leto pozabim v kakšno vodo je treba dat šunko, ampak po tvoji zaslugi mik, dileme ne bo nikoli več. Super razlaga!! Hvala

No mik, v tole pa čisto dvomim. danes (ko sem ravno to neuspešno spraševala na forumu), mi je gospa v mesnici dejala; prava šunka se kuha v mrzli vodi, toliko časa, kolikor tehta, nakar se v tej lastni vodi tudi ohladi.

In mik, veš kaj, iz šunke ponavadi ne kuhamo juhe, tudi žolce ne, to kar pa ti pišeš velja pa za govejo župo. Dobra juha se kuha, če damo meso (rebra, bočnik, kosti,…) v mrzlo vodo. Nje govedina je pa nikakva.

Ja, in MIK je hotela povedati, da zato ker bi rada dobro šunko ne pa juhe , daš šunko kuhati v vročo vodo.

ti kar dvomi, ampak tako kot govedina nima ravno božanskega okusa, ker jo daš kuhat v mrzlo vodo zato ker hočeš dobro juho, tako tudi šunka zgubi na okusu, če jo ne daš kuhat v vrelo vodo.
Gospa iz mesnice pa je verjetno še iz tistih časov, da zna skuhat tudi ričet, ki je iz prave kmečke šunke odličen, sama šunka je pa v nekoliko večjem kosu kot tista, ki jo običajno kupujemo, tako da v njej ostane še vedno dovolj odličnega okusa, in s katero se nobena šunka iz mesnice ne more primerjati. Čudno pa je, da ti gospa iz mesnice ni povedala, da je prava kmečka šunka najboljša surova, pa tudi pečena v testu je veliko boljša kot kuhana.
Pa tudi žolca se da skuhat iz suhega mesa, je pa res da je šunka za njeno izdelavo neprimerna, saj se zanjo lahko uporabi slabše dele svinine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close