Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pašta brez mesa

pašta brez mesa

Rada bi skuhala testenine, ampak brez mesa….kakšen predlog glede omakic oz. karkoli….

hvalaaa

Če imate radi tuno:

1 debelejšo čebulo
3 stroke česna
1 dl vina – belo
paradižnikova mezga
3 pločevinke tune

Na olju prepražiš naseklano čebulo, dodaš nasekljan česen, malo soliš, zaliješ s paradižnikovo mezgo in vinom, malo pokuhaš. Tik preden postrežeš dodaš še tuno v pločevinki – če jo dodaš prej in jo preveč pražiš zasmrdi.

A ribe so pa zelenjava?

Na olivnem olju popražiš drobno sesekljano čebulo, dodaš 1 konzervo paradnižnika, najboljši je muti mlet, na majhnem ognju kuhaš 5 minut če hočeš dodaš malo česna, obvezno pa suho ali svežo baziliko in soliš.

2. Na olivnem olju popražiš čebulo, dodaš na drobne koščke narezano papriko, bučko, malancano – lahk tudi brez te, dodaš pasiran paradižnik, začimbe in sol. (15 minut). Po potrebi doliješ vodo, tudi zgoraj.

Malo masla, 2 dcl sladke smetane, sirček zdenka (6 komadov) žlico ali dve kisle smetane, malo soliš po okusu, mešaš dokler se sirček ne stopi.

Pa dober tek.

Bela pašta

svinjske zrezke začiniš, prepražiš na olju, dodaš kislo smetano, prepražiš toliko, da se smetana razpusti, dodaš pašto in pražiš toliko časa, da se smetana oprime pašte.

Gratinirana pašta s sirom

Skuhaš testenine do polovice, jih daš v pekač (glinen ali steklen), preliješ s sladko smetano, naseklanim česnom in sirom. Pečeš toliko časa, da se testenine “skuhajo” do konca

Morje receptov je za omakce:)

Osnovna in pogosta je paradižnikova (na česnu ali čebuli ali obeh, popražiš še paradižnike -pelate, lahko na česnu že pripravljen pasiran paradižnik in še baziliko, petršilj…)

Meni so dobri s porom in smetano, popražiš por, pa zaliješ s smetano (kislo) in začiniš

Pa z bučkami: popražiš na olivnem olju česen pa bučke in potem spet lahko smetano…

Z nadzemno kolerabico: isto na česnu in maščobi popražiš naribano in malo obkuhano kolerabico (pazi na olesenele dele)…pa smetana, začimbe

Ja, brez smetane, hehe….paradižnik pa še kak grah…lahko pripraviš omake v stilu kitajske kuhinje….popražena zelenjava, narezana na različno velike koščke, pisana zelenjava, pa potem zgostiš z gustinom (škrob +voda, ali moko) in sojino omako…

Sirova omaka: v bešamel (maslo+moka+mleko) umešaš več vrst sira in še malo začiniš…(soli je dovolj v siru)

varianta 1.
brkokoli očistiš, razdeliš na cvetke.
daš kuhati testenine, 2-3 minute zatem tudi brokoli
ko so testenine kuhane, vse skupaj precediš, ampak cca 1 dcl. nekje shraniš
(za prvič je mogoče dobro preveriti prej brokoli – če je kuhan ga pobereš ven – se drži vrha, če voda normano vre)

Vrneš nazaj v posodo, dodaš žlico, dve smetane ( če imaš za kuhanje, drugače tudi kisla ok, celo 2 žlici tamar sira so ok v nuji 🙂 in tolk vode, da rata lepa omakca.

varianta 2:
bučke (1-2) razrežeš na 1/4 po dolžini in pol nasekljaš na najbolj tanke rezine ter daš skuapj z žličko olja v teflonsko posodo ..
prepražiš na močnem olju 1 minutku, dodaš kakšno kapljico vode in pokriješ.. občasno premešaš .. po želji začini z kocko, sol, poper, začimbice..
testenine daš kuhati..
.. načeloma bi istočasno moralo biti kuhano ..
precediš in spet prišparaš mal vode..
.. zmešaš in po želji spet smetano dodaš ..

dobar tek ..

ups: še tretji (spet smetana 🙁 ) .. za druge bi rabila več časa za zapisati

.. v krop strešeš testenine, čez nekaj minut dodaš nekaj graha iz skrinje .. ko je kuhano spet isto .. mal vode, mal smetane .. moji otroci to obožujejo ..

uff hvala babe… 🙂

pašta brez mesa: svinjske zrezke začiniš…

drugo vprašanje bo: kaj dati 5 mesečnem dojenčku ko ga zvija po trebuhu?
odgovor se pa bo začel približno tako: vzameš pol litra domačega šnopsa…

in spet bom nehu brat.

enejus

pa ne šnopsa:)….fižolovo juho;)

Enejus – ker leti name – s svojim odgovorom nisi pomagal-a nikomur, tako da je tvoj komentar v temi neumesen. Sem šele ko sem oddala videla, da je napisano brez mesa. Mogoče ji bo kdaj kasneje prišlo prav, ko si bo zaželela meso. Tvoj odgovor ji ne bo pomagal ne zdaj ne kdaj pozneje.
Pa lep dan.

neumesTen – kar pomeni neprimeren.
neumesen ne pomeni nič. ali pa kvečjemu tak, ki se ga ne umesi (mesiti – moka pa voda in to)
lp

Mmmmmm, dobro. Ampak sprašuje po brezmesni omaki:)

om, a tuna je meso al kaj?!

eni ste pa res, no ..

Ena ekspresna:

Skuhaš pašto, vanjo vmešaš malo olivnega olja, potem pa še narezan svež radič, svež sesekljan česen in nastrgan parmezan.

To je vse. Zraven še krožnik solate.

ja, valentina, tuna JE meso, samo morsko. To je ŽIVAL.
Ja, spada v kategorijo rib oz.morskega, a jaz, ki sem vegetarijanka na primer, tuno in ribe definitivno jemljem kot meso in sploh ne razumem logike, da so ribe izvzete iz tega – pa naj bo to v vseh razpredelnicah, v vseh kategorijah in blabla mi je čisto vseeno!

So ŽIVALI, ki živijo v vodi. Ne vidim razlike med tistimi, ki živijo na kopnem.

Zato ja, tuna JE MESO.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close