Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pohanje od Perutnine Ptuj

Pohanje od Perutnine Ptuj

V diskontu kupujemo zmrznjene pohane izdelke Perutnine Ptuj na kile. Pripravim jih tako, da jih samo pogrejem v mikrovalovni pečici. Če jih popečem, moram dodat olje in so mastni. Imam malo pomislekov, če je taka priprava zadostna, da ne bi kaj zboleli. Jemo res veliko tega, vsak dan, sicer mal različne, vse pa je pohano in zmrznjeno.

Kako jih drugi pripravte?

To misliš te razne kokete itd? jaz te zadeve spečem v fritezi. Sem jih 1x v mikrovalovni pa sploh ni blo za jest.

Lahko jih pripraviš v navadni pečici

lp

p.s. pohanje jem 2xletno takrat pa kar na olju, jih pa doma pripravljajo tako – trdijo da je bolje…

Te pohane zadeve jeste vsak dan? to pa res ni zdravo, veš. Drugače pa če do že pohane in zmrznjene ne bi smelo biti problematično, če jih samo v mikrovalovki pogreješ.

Jaz sicer to jem 1-2x na leto, ravno zato, ker mi ni všeč, da je treba cvreti v olju, ker pride premastno. In nekaj mesecev nazaj sem pa probala dat pečt v pečico in je bilo veliko bolje, ker ni bilo masti. Za mikrovalovko pa ne vem kako pride. Je pa to precej nezdrava hrana in je bolj tako za občasno, na nekaj mesecev.

Pojte na merjenje holesterola v krvi pa na pregled za alestekrelozo.

Napiše se na merjenje kolostrola in pregled za alestesporozo.

če že, tudi pri nas pečemo v navadni pečici

Mi pojemo, ker imamo radi pohano, veliko tega, pa, če verjameš ali ne,imam holesterola in vseh krvnih vrednosti čito normalno, ničesar povišano, Hodim redno na preglede.

Perutnina brez kože, olja, moka.. ti ne dvignejo ravni holesterola, niti trigliceridov.

Če že navajaš bolezen… najbrž si mislila “aterosklerozo”, za katero so dejavniki tveganja v prvi vrsti kajenje, nato neurejena raven glukoze v krvi, povišani lipidi v krvi seveda tudi….

Ampak malo splošne razgledanosti ti pa ne bi škodilo, preden greš odgovarjat na neko tako preporosto vprašanje.

Vidim tudi, da nobeden ne ve zagotovo, da bi bilo škodljivo in bom še naprej grela pohanje v mikro. Tut imam občutek, da ne veste glih kakšno je to pohanje. Razen acjom.

LP

Nezdravo je cvrtje v olju zaradi visokih temperatur, ko olje spremeni svojo sestavo. Ti si kaj o tem preberi. Res mogoče ne zvišuje holesterola, je pa rakotvorno. In to zelo.

Tizzus ti se kar zastrupljaj še naprej. Blagor nevednim na duhu, vsak dan, pa tole. Pa to je katastrofa.

O tem vem veliko več kot ti verjemi. In ta mastna hrana je eden glavnih dejavnikov obolenja žil in srca. Nisem ti hotela nič slabega, le dobro. Mislim da niti ne veš koliko škode naredi telesu ocrta inhrana. In pri cvernju nastaja snov, ki povzoča raka. zato je dokazano da ljudje ki pogosto jedo ocvrsto hrano kot so pohano meso, čips, ocvrsti kropmir….. zbolijo za rakom.

Verjetno si mislila ARTEROSKLEROZO in ti je prvi R ušel….. :)))))

Arteroskleroza je ena najpogostejših posledic povišanega krvnega pritiska in s pojavi, kadar se povišani pritisk ne zdravi. Zato se začnejo stranice arterij strjevati. Maščobe, ki normalno krožijo po žilah, se prilepijo na žilne stene in se lahko primerjajo z rjo, ki nastane na kovini.
Najhitreje se na žilne stene lepijo živalske maščobe.

Cvretje v rastlinskem olju zato ni krivo za nastanek arteroskleroze.

Za to bolezen je kriv povišan krvni tlak, ki je mnogokrat posledica prekomerne telesne teže. ocvrta hrana ni hranilna hrana – je prazna – zato po njej nimamo dolgotrajnega občutka sitosti in iz tega razloga hitreje posegamo po dodatni hrani. Prekomerno hranjenje pa vemo kam pripelje…..

Občasno uživanje ocvrte hrane NE ŠKODI!!! Občasno pomeni recimo 1 x do 2 x mesečno.

Neprimerno hranjenje je tudi vzrok za povišane vrednosti holesterola. Seveda je tukaj tudi veliko genskih dejavnikov, ker se lahko zgodi, da tudi ob primerni telesni teži, normalnem BMIju, obsegu trebuha, normalnem pritisku, SO vrednosti holesterola povišane.
http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/srce-ozilje/zvisane-mascobe/

Pomislite malo: Zakaj lahko nekdo vsak dan poje porcijo pomfrija in dunajski šnicel (ocvrto v olju), pa je star 80 let in zdrav kot riba???

Nekdo, ki se zdravo prehranjuje, izogiba se maščob, bele moke, soli, redno telovadi…. vendar ima povišan holesterol in ga pri 40ih leti infarkt???

Zato ne obsojajte nikogar, ki mu pač enkrat tedensko paše cvrtje. Njemu paše, meni ne!!!! Ne kažite s prstom na nikogar!
Tudi jaz ne želim, da se kaže s prstom name, ki cvrtja sploh ne jem, ne maram pomfrija, ne maram nobene mastne hrane … pa imam 10 kil preveč in BMI 26! Holesetrol normalen, sladkor normalen, pritisk prenizek.

Po obsegu trebuha (najnovejši način merjenja prekomerne telesne teže) NIMAM prekomerne telesne teže!!

Ona je to vsak dan in ne enkrat na teden. Jaz sem tudi brala članek da vsaka maščoba, nima veze kakšna je maši žile in povzriča ogromno bolezni. Pa tudi tisto o rako je bilo prek ktratkim po tv. Zaka le potem zdravniki opozarjajo jesti manj masno. Za brezveze že ne. Zame vsak, ki ima itm več kot 24 ima prekomerno težo. Tej itmjov je več, ampak najbolj se vidi to na postavi.

Ateroskleroza!!!!

lp, mateja

“Pohanje” poznam. Pa ni samo pohanje, je tudi nekaj pečenega (kot na žaru). Vse pogrejemo v navadni pečici, z ventilatorjem, izpade super, nič mastno in tudi največji ljubitelji pohanja ne prepoznajo, da gre za “goljufijo” brez cvrtja v olju. Odlične so tudi perutničke na žaru (prav tako pogrete v navadni pečici), izogibam se samo tistih zadev, ki so polnjene še s sirom (ker nam okus ni všeč). Sem pa enkrat pri kolegici jedla to pečeno v olju in je bil čisto brezveze okus, premasten in slabši, kot iz pečice.

Segrevanje v mikrovalovni pečici NE škoduje. Mikrovalovi povzročijo gibanje molekul vode v hrani; zaradi trenja teh molekul med seboj se posledično segreje hrana. Če je tebi všeč okus, zakaj pa ne?
Meni osebno je najboljše pečeno v pečici, na peki papirju (govorim o zamarznjenih izdelkih PP – kupujemo pa le tiste, ki so le iz piščačjega fileji, ostali imajo namreč noti zmleto vse, od kože do kosti).

lp Poli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close