Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jajčka mi pokajo

Jajčka mi pokajo

Dobro jutro,

sem včeraj probala skuhat jajčko v refošku, da vidim kako bo izgledala in danes sem pokukala, čeprav jo imam še vedno v vinčeku, je zelo lepa, samo meni jajčka ko jih kuham pokajo, pa ne pustim da bi skakala ko vrejo…kaj narediti, da od 10 jajčk ni 5 popokanih???

lp

V ponev daj eno kuhinjsko krpo in na njo daš jajca.Kuhaj pa pri čimmanjši temperaturi,raje malo dlje.

Kuhati naj jih bi dali v mrzlo vodo in jih malo posolili, da ne bi popokala…

Jajca ne smejo biti iz hladilnika oz., če že, jih damo v hladno vodo in jih počasi segrevamo, poskusiš pa lahko dodati tudi žlico kisa, ki lupino mehča in je manjša možnost, da bi jajca pokala.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz bom takole, dala bom hladni teran ali refošk, vseeno je to,ker je ista trta,)) nato bom dala vanj malo kisa in malo soli in notri položila jajčka, ki so iz hladilnika in nato bom dala na plin kuhat, zraven bom in takoj ko bo zavrelo bom dala na čisto na malo in tako pustila še 10 minut, da bo res lepo počasi vrelo in nato bom ugasnila in pustila jajčka notri do večera ali naslednjega dne, bom videla, ali bom celo različno jemala jajčka ven, da bodo različni odtenki. Po mojem ne bo počilo nobene jajce, vsaj ponavadi je tako, le da bom letos prvič kuhala v teranu, do zdaj sem v čebuli, ampak princip je bil enak, sol, kis in mrzla voda in ko zavre takoj na cist malo…

Lepe prihke želim vsem, lp!

Pokanju se izogneš najbolj tako, da jih kuhaš tik pod vreliščem in zato malce dlje.Če jih imaš več v loncu recimo 15 min…po občutku.

ko voda zavre, jih kuhaš natančno 8 minut, meni ni še noben počil

Najprej spij malo vina, da se boš naučila odraslo govorit.

Jaz sem mislila da si dec in da imaš probleme s svojimi genitalijami.

Drugače pa – verjetno preveč voda oz. vino vre, da popokajo. Počasi se daleč pride – oziroma se lepo skuha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close