Kako je že tisto – s kuhanjem jajc v vinu…?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › Kako je že tisto – s kuhanjem jajc v vinu…?
v katerem vinu jih je najbolje kuhat in kako potem, ko jih skuhaš? jih pustiš čez noč v vinu ali takoj vzameš ven ali kako?
v merlotu ali refošku.lahko pa tudi v kakšnem drugem.
skuhaš in pustiš da se v vinu ohladijo
Hvala!
Jaz lani v teranu.
in kakšna so ta jajca, roaz al bolj rdeča, hvala.
Temno rdeča + kristalčki. Lepi.
Temno vijolična do črna z drobnimi kristalčki. Zelo lepo.
Ja, bi letos ziher pozabila. 🙂
Jaz sem jih lani v teranu in so res lepa prišla ven. Letos bom tudi tako.
Izpadejo zelo lepo, so temno rdeča in imajo kot takšne majhne bleščice oz. kristalčke, tako da se lepo svetlikajo! pa še nobene kemije potem ni v njih! :))
A to v kupljenem teranu v trgovini, ker domačega nimam?
Pa še nekaj me zanima, ali bi lahko gor pripela razne cvetove in jih dala v nogavico, tako kot naprimer pri čebulnih olupkih??
Ja, po mojem nas večina kupi teran v trgovini, najbrž ni neke razlike v barvi 🙂 Z nogavičko pa po mojem lahko poskusiš, zakaj ne, saj je postopek podoben.
Kaj je boljše, teran ali refošk? Nisem še poskusila, pa bi letos. Ali greste na varianto, kateri je bolj poceni? 🙂
Kaj pa pravite na to, da bi potem s čopičem in temperami narisala kakšne motive gor?
Mene pa zanima, če takšna jajca potem lahko jejo tudi otroci?
Seveda lahko, saj se jajca nič ne navzamejo vina! 🙂 No, če bi ti kakšno počilo, ga raje sama pojej, sicer pa ni problema.
teran ali refošk je ista trta, le da rasteta na razlicnem podrocju, torej vseeno kaj, ;))
super punce, jaz letos kuham v vinu, kaj moram enako kuhat kot bi v cebuli..hvala
Forum je zaprt za komentiranje.