Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brokolijeva juha in zelenjavni zrezki

brokolijeva juha in zelenjavni zrezki

Saj vem, da je za to drug forum, samo jaz nisem neki ekspert, zato bi rada preproste preizkušene recepte od vas izkušenih kuharic:)))

Torej rada bi skuhala brokolijevo kremno juho ali pa tudi ne-kremno in pa spekla zelenjavne zrezke, samo ne tiste že kar pripravljene, ampak bi jih naredila sama.

Lepo prosim za kakšen preprost nasvet oziroma recept.

Hvala!

brokolijevo juho:
– bi jaz pripravila s krompirjem, pač daš kuhat brokoli in krompir (prej lahko na maščobi popražiš čebulo, česen in krompir, brokoli) začiniš(mogoče pol zelenjavne jušne kocke), ko je zelenjava kuhana, zmikaš s paličnim in za izboljšanje zlij še smetano (kislo in sladko, zmešaš, da je tekoče) ali če ne boš dala v juho krompirja (smetana in moka, malo vode, zmešano-vliješ v juho, pa pokuhaš)

Zelenjavne zrezke pa odvisno, iz katere zelenjave jih boš pripravljala:

Jaz naprimer bi uporabila por (bi ga popražila na maslu) pa naribano korenje, tudi malo popraženo, potem pa kaka na pol pokuhana cvetača, lahko še nariban krompir …(po želji pač)
V vso to zelenjavo daš jajca, drobtine (ali namočene ovsene kosmiče, lahko sojo-meso ali kuhana zrna)
začiniš, narediš polpetke, jih malo povaljaš v moki(pomešani z drobtinami), pa popečeš..
Aja, v polpete lahko naribaš še malo sira…

V takšnih polpetih so dobre tudi bučke in pokuhan ohrovt. Bučke je potrebno prej nasoliti, da izpustijo vodo. V vso zelenjavo, dam jaz tudi malo kruha namočenega v toplo mleko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close