Najdi forum

Presna hrana

Zanima me kaj vse se šteje pod presno hrano ? Ali se poleg sadje in zelenjave lahko uživa tudi mlečne izdelke, olivno olje… ?

Živi in pusti živeti

odvisno kaj ti hočeš-želiš, zakaj bi začela jesti presno hrano…morda zaradi zdravja, morda zato, ker ti je nekdo rekel, ali pa si prebrala, da uživa presno hrano.
Presno pomeni SUROVO-NI TERMIČNO OBDELANO, torej po tej logiki, lahko uživaš vse kar je surovo, tudi meso npr. pršut je surov,dimljen losos,dimljena račja prsa-vse to je surovo.Siri, ki so narejeni iz surovega mleka, so torej presni, povej zakaj te to zanima in bom še kaj dodal.

Jooško hvala za odgovor. Zanima me predvsem kot neko prečiščevalno obdobje in ne kot način prehrane “za zmeraj”. Vem, da presno pomeni surovo. Ker skoraj ne jem mesa bi ga brez težav črtala z jedilnika, me pa skrbi vnos beljakovin. Prav zato bi kombinirala suruvo sadje in zelenjavo, oreščke, surovo mleko in jogurt ter mogoče občasno kakšno žličko olivnega olja. Večina zelenjave, ki bi jo pojedla zrste na mojem ali maminem vrtu oz. njivi, vzgojeno brez umetnih zadevščin. Tudi sadja imamo kar nekaj. Ker mislim, da se na prehrano kar spoznaš me zanima ali prav razmišljam ? Bi si s tako “dijeto” prečistila organizem, brez da mu povzročim kako škodo ?

Živi in pusti živeti

Če res želiš “prečistiti” organizem in ga “naravno” okrepiti, svetujem, da se odločiš najprej za nekajdnevni post (samo ob vodi), nato pa kakšen mesec (dva ali še bolje tri) uživaš samo surovo sadje in zelenjavo.
Za solate namesto olja uporabi avokado (narezan na drobne kocke, ali pretlačen z vilicami), namesto kisa pa limonin sok.

Uživaj sadje v mono obrokih. Mono obrok = samo eno vrsto sadja za en obrok.
Banane so posebej priporočljive zvečer.

Ne skrbi za beljakovine, če boš uživala pestro hrano. Beljakovine dobiš v bananah, v avokadu, in še kje.O beljakovinah je članek tule:
http://www.klubnaravnegazdravja.com/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=43

V obdobju prečiščevanja se na veliko IZOGIBAJ mlečnim izdekkom in nasičenim maščobam.
Izjemoma uporabi malo olivnega ali bučnega olja.
Maščobe dobiš predvsem iz oreškov nepraženi arašidi, orehi, indijski oreščki, makadamija oreški, bučna semena, itd.
Za več energije in za potešit lakoto, uživaj suho sadje (naravno sušeno – brez konzervansov) fige, slive, rozine, brusnice, itd.

Sicer pa si preberi še kakšno literaturo na temo “presnojedstva”, pobrskaj po spletnih straneh, recimo tule:http://www.institutnaravnegazdravja.com/
in še bolj priporočljivo, udeleži se kakšnega predavanja na to temo, da v živo izveš izkušnje tovrstnega prehranjevanja.
Na tej strani je objalvljenih tudi več člankov:
http://www.institutnaravnegazdravja.com/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=8&Itemid=40&limit=5&limitstart=15

Na tovrstno prehranjevanje se temeljito pripravi, saj vmes ne smeš uživati sladkarij, alkohola itd… Pa tudi bližnje v druži pripravi na to.

O hvala za izčrpen odgovor.
Prav rada bi se udeležila kakšnega predavanja a žal živim na periferiji kjer so koline nekaj najbolj “zdravega” in že vegetarjance čudno gledajo. Da pa bi kdo organiziral kakšno tako predavanje, je pa že utopija. Zato iščem informacije na spletu in kot vidim sem jih našla. Mislim, da se bom držala tvojega nasveta, vsaj okvirno. Še enkrat hvala.

Živi in pusti živeti

DITA ti je kar lepo napisala, samo nepraženih arašidov ne jej, to je kot bi jedla surov fižol-je zelo nerodna reč (jej orehe,lešnike,mandlje-basta).
Sicer pa je odvisno koliko si stara,koliko kg imaš in koliko si visoka, s čim se ukvarjaš (kaj delaš, ali študiraš.To je zelo odvisno od tega kako naj bi potekal tvoj post-ČE ŽE…nesmiselno bi ti bilo predlagati post, če imaš npr. 45 kg in si visoka 165 cm in celi dan garaš…pazi, na i nternetu lahko dobiš ogromno nepremišljenih podatkov, ki ne zdržijo za vsako osebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close