Najdi forum

BOROVNICE

Ali pozna kdo preprost recept za pecivo, ki vsebuje borovnice
Lp
Iana

lp IANA

Na Kulinariki je recept Višnjevo riževa torta. Namesto višenj daš borovnice. Ti povem: nagravžno dobro:-))

R

Borovničevi muffini

Sestavine:
 1 kozarec vloženih borovnic (ali 200 g svežih ali zamrznjenih borovnic)
 1 veliko jajce
 1 vrečko vanilijevega sladkorja
 8 žlic sončničnga olja
 150 g sladkorja
 150gr mleka, jogurta ali kisle smetane
 Pekač za kolačke (z vdolbinami) in 12 papirnatih modelčkov
 3 žlice pecilnega praška
 250 g moke

Priprava:

Pečico segrejemo na 180° C (z ventilacijo na 160°C).
Moko zmešamo s pecilnim praškom. Vložene borovnice stresemo v sito in dobro odcedimo (tekočino od kompota popijte ali shranite, za ta recept je ne potrbujete).
V skledi stepemo jajce. Med mešanjem dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo in pinjenec (jogurt, mleko ali kislo smetano). Po testu razprostremo moko in jo narahlo vmešamo, na koncu primešamo dobro odcejene borovnice.
Testo porazdelimo po 12 papirnatih modelčkih in pečemo 20–25 minut v srednjem predelu pečice. Nato pečico izklopimo in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. Vzamemo jih iz modelčkov in ponudimo še tople, lahko pa tudi ohlajene .

Jaz muffine delam po tem receptu:
200 g moke
100 g sladkorja
2 čajni (čisto mali) žlički pecilnega
100 g masla
1 jajce
1 mala kisla smetana
borovnice (navadno zmrznjene in sladkane) po občutku

Sem pa včeraj delala Borvničevo krustato in mi ni bila všeč.

http://www.mojirecepti.com/sadje/jagodicevje/borovnice.html

A je treba za muffine obvezno imeti poseben model za peko? In se da potem naknadno v papirnate “škatlice” ali se lahko v teh že peče?

Veliko jih peče kar v papirnih skodelicah, ampak po originalu (ne vem, kje sem to že brala), se muffine speče v modelčkih in se jih šele spečene vloži v papirčke. (meni osebno je vedno hudo, ko na papirčkih toliko muffina ostane 🙂

Ne ni treba.Jaz sem jih ravno včeraj delala (prvič) in me je bilo malo strah da se bo vse razlezlo in sem v prvi rundi dala dva papirčka, pa ni bilo panike. Samo sem za vsak slučaj napolnila papirčke tik preden sem jih dala v pečico.

Fino, hvala za informacijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close