slečene krvavice
Punce, kako ve pečete krvavice? Pokrijete s folijo? Pred pečenjem prešpikate? Prej jih polijete z vročim oljem? Pečete jih, pol ure, uro, dve…??? Kaj narediti, da v pekaču ne rata poc?? Okusen ampak na pogled…kup drekca…neugleden??? Skoraj sem se zjokala, ko sem videla to gmoto. Na koncu smo se smejali kajti srednje dete ne mara olupka in itak je samo sredino…
Kako naj se prihodnjič lotim? V vročo pečico? Hladno?
Hvala za nasvete izkušenih mojstric.
Glej, tista ki bo rekla da ji krvavica še nikoli ni počila, se bo pa zlagala. Jaz jo počasi, počasi, pa še zmeraj kakšna poči.Bi prav rada vedla skrivnost kuharjev, ki jim v gostilnah pač ne sme počiti.Enako je z velikonočnimi jajci.Se mi še ni zgodilo, da ne bi bili eni počeni. No, za vsak nasvet bom pa še jaz hvaležna.Ampak če si tak drekec naredila, si jo pa vseeno najbrž na prevročem pekla.
Malo je pa tudi odvisno od tega kako oz. v kaj je krvavica polnjena. Meni domače, ki jih ob kolinah dbimo od soseda niso še počile ali pa samo malo na vrhu. Kupljene pa zmeraj in potem strgam po pekaču 🙂 No, pa so itak moji gurmani zdaj ugotovili, da rajši samo dve domači vsako leto, kakor kupljene kadarkoli, je domača 100krat boljša. Enak befel sem dobila za pečenice…
Forum je zaprt za komentiranje.