peciva iz polnozrnate moke
Pozdravljene
V zadnjem času uporabljam mnogo več polnozrnato moko. Problem pa je v tem, da ne zasledim veliko receptov, zato vas naprošam če lahko kakšnega izdate?
Do sedaj sem pekla le mafine, ali pa pri kakšnem pecivu zamenjam del bele moke ali pa vso. Odlične so tudi palačinke. Pri miškah zmanjkalo bele moke in sem dodala polnozrnato in so miške zelo dobro uspele.
Kaj pa pri pečenju biskvita ali marmornega kolača? Kako bi se obnesla polnozrnata moka?
LP
Malči
Ti prepišem en recept moje svakinje, zeeelo preprost:
2 jogurtova lončka pirine moke
2 jogurtova lončka pirinega zdroba
1 in pol jogurtovega lončka fruktoze
1 pecilni
Vse skupaj zmešaš, polovica mase posuješ v pekač (kar suho), gor daš sadja (najbolje jabolka naribana – recimo 8 velikih jaboolk – pol naribanih, pol narezanih na krhlje skupaj s cimetom)
Na to posuješ preostali del suhe mase.
Na vse skupaj poliješ 4 dcl smetane – sojino smetano + 1 dcl vode.
PEčeš eno uro pri 170c.
Biskvitnega testa še nisem delala (nekako ne upam), kvašeno pa uspe odlično, naj si bo kruh, buhtlji, potica, pizza, različni kifeljčki. Tudi vlečeno testo lepo uspe. Je pa res, da je treba dodati nekaj več tekočine in za fino kvašeno testo uporabljam samo rumenjake. Je bolj rahlo. Velikokrat pa jajca kar izpustim, oz. nadomestim s kako žlico kisle smetane in je tudi ok.
Prav tako so odlične palačinke, šmorn, vlivanci …
Če pa ima katera izkušnje s pripravo biskvitnega testa, bi pa tudi mene zanimalo.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.