Sadni sirup
takšen sirup je narejen iz vode in sladkorja z dodatkom neke sadne baze…večina pa je sladkor (sirup drugače ne rata-sirupasto,vlačno-gosto)
sami pa dobro veste, da je sladkor zelo škodljiv in razen slabih prehrambenih navad otrok ne pridobi.Boljše-veliko boljše je sveže sadje, za žejo pa VODA…
nE MI ZAMERIT, ker niste želeli mojega nasveta, ampak ko gre za otroke, mi kar malo zaboli.Najboljša za žejo je voda, ki je poceni in zdrava.Rajši kot delat sirup, si namesto sladkorja in sadne baze kupite en filter za vodo.Na otrocih so delali poizkus, koliko ničvrednih industrijskih napitkov (sem sodi tudi sirup iz sladkorja) otroci popijejo in koliko vode.Ena skupina je pila vodo, druga ind.napitke-ta zadnja je popila 46% več tekočine, kar je pokazalo, da otroci niso žejni vode, ampak teh škodljivih napitkov.Vse to je pa stvar vzgoje, če otrokm ponudite vodo in jim je jasno, da za žejo drugega ne bodo dobili, bodo to pač upoštevali
jooško, popolnoma imate prav!
Naša tamala pije čaje, sveže sadne sokove vsak dan. Dam ji mrvico fruktoze, ker od kar je poskusila sladkobo sadja, ni hotela piti nesladkenega čaja. Lahko, da sem falila in premalo vztrajala.
Občasno se pa nam zgodi, da nimamo časa kuhat čaja in ga ohlajat itd… in sem si mislila naredit en sirup – domač in manj sladek. Recimo iz frutkoze… postopka pa sploh ne poznam.
Kdaj razredčim sok vloženega domačega sadja s fruktozo. Pa nam tega počasi zmanjkuje 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.